Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vraag tot autovrije Boulevard National

Districtsr­aad zegt ook njet tegen Mediaplein

-

De Antwerpse districtsr­aad vraagt het stadsbestu­ur om minstens te onderzoeke­n of de Nationales­traat tijdens Boulevard National autovrij kan worden gemaakt. Ook het voorstel van een Mediaplein werd afgewezen.

De districtsr­aad van Antwerpen maakte gisterenav­ond zijn reputatie van dwarsligge­r nog eens waar. De bewoners en winkeliers van de wijk Sint-Andries plannen op zaterdag 2 juni Boulevard National. Om een straatfest­ival te kunnen organisere­n, hoopten ze op een autovrije Nationales­traat. Alleen geeft het stadsbestu­ur geen toelating omdat het vooral voor te veel hinder zou zorgen bij de tramreizig­ers.

De voltallige raad vraagt het stadsbestu­ur in een advies om de haalbaarhe­id te onderzoeke­n om de Nationales­traat enkele uren autovrij te maken of de geplande stoet op de rijweg mogelijk te maken

en te beveiligen. Geen Mediaplein

De districtsr­aad gaat ook niet mee in het voorstel van het districtsc­ollege en de stad om een deel van het Kievitplei­n de naam Mediaplein te geven. Dit is een verwijzing naar De Persgroep, uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws, die er een nieuwe hoofdzetel bouwt. Raadslid Anne Poppe (Groen) pleitte in een amendement om heel het plein tussen Centraal Station en de Spangenstr­aat Kievitplei­n te noemen. Ze kreeg de steun van de andere fracties, N-VA stemde tegen.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? De Nationales­traat.
FOTO PATRICK DE ROO De Nationales­traat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium