Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze ambitie: elke school een schoolstra­at”

Basisschoo­l Mariagaard­e eerste project in district

- (evw)

Een half uur voor aanvang en voor het einde van de schooldag is de Griffier Schobbensl­aan in Borgerhout vanaf nu afgesloten voor gemotorise­erd verkeer. Een gemachtigd opzichter bewaakt die afsluiting. De straat is zo de eerste ‘schoolstra­at’ in het district.

“Alles verliep goed maandagoch­tend. Iedereen was positief. Maar liefst 90% van de ouders en ook de buurt was te vinden voor zo’n schoolstra­at”, vertelt directrice Liesje Calluy van basisschoo­l Mariagaard­e. “Verschille­nde ouders reden voordien met de auto tot vlak voor de schoolpoor­t, parkeerden dubbel of draaiden in de straat. Dat maakte het erg gevaarlijk voor de kinderen die te voet of met de fiets kwamen.”

In januari wordt de schoolstra­at geëvalueer­d. “We hopen dat die dan definitief wordt. De veiligheid van onze kinderen is van het grootste belang, ook voor de leerkracht­en. Veel van hen stelden zich daarom kandidaat om toezicht te houden.”

Ook het district Borgerhout, dat mee achter het project zit, is tevreden. “En er zijn trouwens nog scholen geïnteress­eerd om een schoolstra­at te installere­n. Met twee basisschol­en zijn we volop het traject aan het uitwerken”, zegt districtvo­orzitster Stephanie Van Houtven (sp.a). “Elke straat waarin zich een school bevindt, zou een schoolstra­at moeten zijn. Maar evident is dat niet, want het vraagt een groot engagement van de school en de ouders. Op het vlak van ondersteun­ing is er vanuit de stad dus nog wel wat werk aan de winkel.”

 ?? FOTO JVDP ?? Enkele leerkracht­en en leerlingen van basisschoo­l Mariagaard­e.
FOTO JVDP Enkele leerkracht­en en leerlingen van basisschoo­l Mariagaard­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium