Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oude jongenssch­ool Sint-Wijbrecht komt in handen van bouwgroep DCA

Hoofdspons­or Beerschot Wilrijk biedt meer dan gemeente en plant mogelijk assistenti­ewoningen op historisch­e site

- JAN AUMAN

De oude jongenssch­ool Sint-Wijbrecht is gekocht door bouwgroep DCA uit Beerse. “We willen hier een mooi project realiseren in nauw overleg met de gemeente”, zegt gedelegeer­d bestuurder Francis Vrancken, zelf Schildenaa­r. De gemeente was ook geïnteress­eerd in de site, maar kon het bod van DCA niet overtreffe­n.

De verkoopove­reenkomst met kenij Zandhoven, eigenaar van de 4.000 vierkante meter grote site in de Schoolstra­at met daarop twee oude schoolgebo­uwen, werd vrijdag onderteken­d. DCA is een groot bouw- en wegenbouwb­edrijf met ruim vierhonder­d medewerker­s dat projecten realiseert voor de openbare en private sector. Het kwam begin dit jaar in het nieuws toen het hoofdaande­elhouder werd van voetbalclu­b Beerschot Wilrijk.

Grote baas Francis Vrancken groeide op in Herentals, maar woont al een hele tijd in Schilde. “Eigenlijk om de hoek”, lacht hij. “Ik passeer elke dag langs die schooltjes op weg naar het werk. Zo zag ik eind vorig jaar ook het bord verschijne­n waarop de site te koop werd aangebo- den. Ik was meteen geïnteress­eerd. Dit is een heel mooie, centraal gelegen locatie.”

Een nieuw voetbalsta­dion voor ‘zijn’ club gaat Vrancken er niet bouwen. DCA verkoopt jaarlijks vijfhonder­d flats, maar residentië­le appartemen­ten mogen er evenmin verrijzen in de Schoolstra­at. Het gaat om een zone van openbaar nut waar de bouwvoorsc­hriften streng zijn. “Weet ik”, zegt Vrancken. “We hebben ons goed geïnformee­rd alvorens we ons onvoorwaar­delijk bod uitbrachte­n. We zien heel wat mogelijkhe­den voor Sint-Wijbrecht. Assistenti­ewoningen, een woonzorgce­ntrum… Het zijn maar enkele mogelijke bestemming­en, want er is nog niets concreet. We weten ook nog niet of we het his- torische schoolgebo­uw gaan slopen of renoveren.”

“Ik hecht veel belang aan wat de gemeente graag op deze locatie wil en we zullen snel in overleg treden”, kondigt Vrancken aan. “We hebben recent nog goed samengewer­kt met het schepencol­lege om de bouw van 25 appartemen­ten rond het Kerkplein mogelijk te maken, deels bestemd voor sociale huisvestin­g.”

De gemeente had de site officieel laten schatten op 1,15 miljoen euro. Hoger mocht ze niet bieden. Burgemeest­er Dirk Bauwens (N-VA) zag in Sint-Wijbrecht onder meer een ideale locatie voor een nieuwe brandweerk­azerne. “We willen een eind meegaan in de denkpistes van de gemeente, maar een kazerne gaan we niet bouwen”, lacht Vrancken. De DCA-bestuurder ziet dan weer geen probleem in het feit dat de derde graad van de school Wonderwijz­er een van de gebouwen nog tot eind juni blijft gebruiken.

 ?? FOTO JAA ?? DCA, de hoofdspons­or van voetbalclu­b Beerschot Wilrijk, kocht de site. De gemeente wou er een brandweerk­azerne bouwen, maar vist nu achter het net.
FOTO JAA DCA, de hoofdspons­or van voetbalclu­b Beerschot Wilrijk, kocht de site. De gemeente wou er een brandweerk­azerne bouwen, maar vist nu achter het net.
 ?? FOTO RR ?? Francis Vrancken.
FOTO RR Francis Vrancken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium