Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk aan het voetballen”

- (stdr)

Antwerp kende een uitstekend eerste uur tegen Lokeren, met ook Geoffry Hairemans in een opvallend dirigerend­e rol. Maar al dat labeur en strooien met passes en hoekschopp­en leverde uiteindeli­jk niets op. De aanvallend­e middenveld­er baalde. “Ja, omdat we erg dominant startten en hoog druk zetten”, jammerde Hairemans. “We speelden met vertrouwen dankzij de voorbije weken. We zijn ook echt goed bezig, dat bewezen we weer tegen Lokeren. Eindelijk is dit Antwerp aan het voetballen geslagen”, verwees ‘Geoffke DeurneNoor­d naar het steriel voetbal dat Antwerp tijdens de eerste maanden in 1A liet optekenen. “Playoff 2 is ook hét moment om anders te gaan spelen, en dat doen we dus ook. Jammer dat we tegen Lokeren niet scoorden voor de rust, anders hadden we met de vingers in de neus gewonnen. In plaats daarvan kenden we pech, een afge weken bal van ons ging er niet in, terwijl een afgeweken bal van Lokeren recht in de winkelhaak vloog.”

“Ach, als je zo speelt, moet je thuis altijd winnen van dit Lokeren. Maar het moest nog scherper”, legde Hairemans de vinger op de wonde. “De teleurstel­ling overheerst, velen waren echt slechtgezi­nd, dat zag je aan de kopjes. Je wil toch altijd winnen, hé, zelfs in Playoff 2, al is het maar voor de premies. En nu trekken we naar het Kiel, dat wordt weer een heel ander verhaal.”

Pitroipa

Antwerpmid­denvelder Jonathan Pitroipa (spierscheu­r) ondergaat volgende week een controleec­ho en hoopt nadien snel te kunnen aanpikken. Buta staat nog zeker vijf weken aan de kant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium