Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Giants beginnen belangrijk­e week

-

Telenet Giants Antwerp Giants gaat vanavond op bezoek bij Leuven op zoek naar bevestigin­g van de winst van afgelopen vrijdag. De Sinjoren wonnen toen simpel van de rode lantaarn.

Als Telenet Giants Antwerp vanaf vrijdag de vier resterende back-to-backs in de reguliere fase met vertrouwen wil aanvatten, dan moet het vanavond winnen tegen het Leuven van coach Eddy Casteels. Als dat lukt, tellen de Giants 20 op 28 en nemen ze opnieuw een beetje afstand van Charleroi en Okapi Aalstar in de strijd om de tweede plaats. “Maar daarvoor zal het knokken worden tot de laatste speeldag”, beseft shooting guard Tyler Kalinoski. “Coach Roel Moors vroeg na de nul op drie om een reactie. Ik denk dat we die in de Lotto Arena gebracht hebben. Dat moeten we vanavond herhalen. Doen we dat, zetten we al een eerste stap richting succes.”

Telenet Giants Antwerp moet in Leuven geen cadeaus verwachten. In de eigen Sportoase won Leuven de afgelopen maand tegen onder meer Bergen, Luik en kampioen Oostende.

Telenet Giants Antwerp kan nog altijd niet beschikken over Jason Clark en Yoeri Schoepen. De Amerikaans­e guard en de Antwerpse power forward liggen met voetletsel­s in de lappenmand. “Jonge kerels als Roby Rogiers, Thomas Akyazili en Thibaut Vervoort grepen vorige week tegen Leuven hun kans”, aldus coach Roel Moors. “Mooi, maar dat vraagt uiteraard om bevestigin­g.”

Veel rust is er na de wedstrijd van vanavond niet. Vrijdag en zondag volgen al de volgende speeldagen, telkens tegen Bergen. Telenet Giants Antwerp staat dus voor een belangrijk­e week.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium