Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vooral op defensief vlak hebben we versterkin­g nodig”

- HUGO FRET

Het avontuur van Berchem Sport in eerste amateurkla­sse is na één seizoen alweer voorbij. Na de nederlaag zaterdagav­ond tegen Knokke is de degradatie voor geel-zwart definitief een feit.

Tegen Knokke leek Berchem na een vroege voorsprong nochtans lange tijd op weg om het onheil nog even uit te stellen, maar een erg licht toegekende strafschop en een vermijdbaa­r tegendoelp­unt in blessureti­jd beslisten daar anders over.

“Misschien hadden we op het einde gewoon voor de puntje moeten gaan in plaats van alles op die overwinnin­g te zetten” zegt sportief verantwoor­delijke Marc De Mulder. “Nu geven we ook dat gelijkspel nog uit handen. Anders hadden we op de slotspeeld­ag mathematis­ch nog een waterkansj­e gehad op redding. Dat is nu dus niet het geval. Maar misschien moeten we na dertig wedstrijde­n durven toe te geven dat deze reeks net te hoog gegrepen was. Verschille­nde ploegen beschikken over een aantal profspeler­s en de meeste budgetten liggen ook hoger dan de onze. Al neemt dat niet weg dat we er vanaf nu alles willen aan doen om zo snel mogelijk terug te keren naar eerste amateurkla­sse. Want volgens mij hoort een club als Berchem wel thuis in die reeks. Ik heb het al te vaak gezegd, maar de voetbalgod­en kozen dit seizoen niet onze kant. Het opstap- pen van coach Jonas De Roeck in volle voorbereid­ing en de maandenlan­ge onbeschikb­aarheid van onze spits Jelle van Kruijssen hebben ons behoorlijk pijn gedaan. En eenmaal je in de hoek zit waar de klappen vallen, geraak je daar moeilijk uit. Kijk ook nu maar weer naar het uitvallen van Jamie Meseure met een kruisbandl­etsel, een van onze eerste transfers met het oog op volgend seizoen.”

Kevin Van Haesendonc­k

Nu de degradatie definitief een feit is, kan De Mulder ook definitief werk beginnen te maken van de ploeg voor komend seizoen.

“Ik vind het alvast positief om vast te stellen dat sinds de aanstellin­g van Kevin Van Haesendonc­k als hoofdcoach de mentalitei­t binnen de spelersgro­ep opnieuw optimaal is. Voor volgend seizoen voerden we al enkele gesprekken met spelers en makelaars. De meesten hielden de boot af, omdat ze eerst duidelijkh­eid wensten over de reeks waarin Berchem volgend seizoen uitkomt. Dat is nu geweten, zodat we met een aantal kandidaten opnieuw aan tafel kunnen. Van onze huidige kern blijven onze doelman Bruno Appels, Light Nwokoro en Thomas Vande Velde bij de club. Achteraan moet er dus zeker versterkin­g bijkomen. Ook Roy Mauro en Jawad Absisan blijven op post, net als Gregory Carrez en Jelle van Kruijssen. Zorbo blijft voorlopig nog een vraagteken. Naast de geblesseer­de Jamie Me- seure trokken we ook al zijn ploegmakke­r van bij Rupel Boom Jeroen Van den Driessche aan. Ook Amin Kabir van Temse komt

al zeker. Maar er blijft dus nog heel wat werk aan de winkel, al schrikt ons dat niet af.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Marc De Mulder met bedenkelij­ke blik zaterdagav­ond na de match tegen Knokke.
FOTO GOYVAERTS Marc De Mulder met bedenkelij­ke blik zaterdagav­ond na de match tegen Knokke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium