Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had geen enkele reden om niet bij te tekenen”

Nick Felix mag nog eens negentig minuten spelen

-

City Pirates haspelt de slotweken van de competitie rustig af. Niet dat de Merksemnar­en freewheele­nd naar de eindstreep bollen. Dat bewezen ze door Sint-Lenaarts een 5-0 pandoering te verkopen. Nick Felix was een van de jongeren die zondag speelminut­en kreeg van trainer Van Heurck.

“Voor de vierde keer dit seizoen mocht ik de negentig minuten vol maken”, zegt Felix. “Dat bewijst dat de coach vertrouwen in me heeft. Ik denk dat ik het er als linksachte­r niet slecht vanaf heeft gebracht. Dat we met zulke cijfers wonnen, maakte het dubbel leuk. Sint-Lenaarts opende scherp, maar nadien zetten wij hoog druk en namen we de match definitief in handen”, zegt de 20-jarige jongeman die voor twee seizoenen bijtekende bij City Pirates.

“Dat ik dat contract kreeg voorgelegd, was een blijk van vertrouwen. Komend seizoen wil ik bewijzen dat ik een basisplaat­s verdien. De coach weet dat ik polyvalent ben, maar de positie van linksback draagt voorlopig mijn voorkeur weg.”

Felix voelde zich in zijn eerste seizoen meteen thuis in Merksem. “City Pirates is een fantastisc­he club, met een geweldige groep. Waarom zou ik dan niet bijtekenen. Ik zal me tijdens elke training en wedstrijd moeten bewijzen. Ook komend weekend nog, want we gaan voor twaalf op twaalf. Het zou mooi zijn om vierde te eindigen. Net als alle jongeren ben ook ik erg gretig, maar ik houd de voeten op de grond. Ach, iedereen is en blijft erg gefocust, daar doe ik mijn hoed voor af.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium