Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kon het niet maken om ploeg nu in de steek te laten”

Zieke Jeroen Van Den Driessche verschijnt toch aan de aftrap, maar mag titel (nog) niet vieren

- PETER NYS

Rupel Boom is nog geen kampioen, maar staat wel weer een stap dichter bij de titel. Dankzij het gelijkspel bij Mandel United kunnen de Steenbakke­rs zondag de titel pakken als ze de derby tegen Londerzeel winnen.

Het was puzzelen voor Urbain Spaenhoven om een valabel elftal tussen de lijnen te krijgen voor de cruciale topper van zondag. Mertens en Meseure spelen dit seizoen niet meer, De Paepe kon nog geen volledige match aan en tot overmaat van ramp was ook Jeroen Van Den Driessche ziek. Toch verscheen de rechtsback aan de aftrap. “Ik kon het niet maken om de ploeg nu in de steek te laten”, zegt Van Den Driessche. “Ik was zaterdag echt ziek en had veel vocht verloren. Voor een gewone match had ik zeker gevraagd om me aan de kant te laten. Maar nu lagen de belangen zo hoog dat ik me dubbel wou plooien in het belang van de club. We zaten achteraan al met veel afwezigen, ik kon niet afhaken. Dat wou ik echt niet. Maar ik heb me wel compleet leeggespee­ld. Na een uur had ik absoluut geen fut meer en was het noodzakeli­jk dat Jens De Paepe me kwam aflossen. Hij was nog maar net terug uit blessure, maar heeft zoveel ervaring dat hij toch meteen in de match zat.”

Boom kon in Ingelmunst­er kampioen spelen, maar mocht na negentig minuten toch vooral blij zijn dat de 0-0 op het bord was gebleven. Met dank aan doelman Jef Snyders, die meer dan eens de meubelen voor de Steenbakke­rs wist te redden.

Van Den Driessche: “Snyders is een topper. Hij is dit seizoen al vaak belangrijk geweest voor ons. Nu is het aan ons om zondag de klus te klaren. Ik onderschat Londerzeel absoluut niet. Technisch is het een van de beste ploegen van de reeks. Voor de derby is er sowieso al veel volk. Wat gaat dat nu zijn? Als je ziet dat er al zevenhonde­rd man mee was naar West-Vlaanderen... Wel jammer dat enkele kilometers verder op hetzelfde tijdstip Beerschot Wilrijk - Antwerp gespeeld wordt. Dat zal ons ongetwijfe­ld toch wat supporters kosten.

Voor Van Den Driessche zou de titel meteen een afscheid in stijl zijn van de Steenbakke­rs vooraleer hij volgend seizoen vertrekt naar Berchem. “Mocht het nu nog mis lopen, dan zou de ontgoochel­ing enorm zijn en wordt het niet evident om ons op te laden voor de eindronde. Ik speel volgend seizoen voor Berchem, dat sinds vorig weekend zeker is van degradatie uit eerste amateurkla­sse. Ik hoop dat Rupel Boom de omgekeerde beweging maakt. Daar ga ik echt alles aan doen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jeroen Van Den Driessche. Kan hij zondag met de titel afscheidne­men van Rupel Boom?
FOTO GOYVAERTS Jeroen Van Den Driessche. Kan hij zondag met de titel afscheidne­men van Rupel Boom?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium