Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zou zo graag in schoonheid eindigen”

Yannick Schots neemt na tien seizoenen afscheid van Ternesse

-

Na de 3-0 zege tegen Nijlen is Ternesse zeker dat het niet rechtstree­ks zakt. Op de slotspeeld­ag nog voor Diest zien te blijven in het klassement en het behoud is meteen een feit. Het zou een afscheid in schoonheid zijn voor Yannick Schots, die er straks na tien seizoenen aan Het Scheersel de brui aan geeft.

Door de 3-0 voorsprong was er vlak voor tijd even de ruimte om Schots een applausver­vanging te gunnen. Hij genoot met volle teugen.

“Vooraf heb ik niet te veel van die laatste match kunnen genieten”, zegt Schots. “Er stond toch wat spanning op de match. Maar we startten meteen scherp, meteen hadden we het gevoel dat het niet kon misgaan. Zeker niet na die 2-0 voorsprong. Zelf kwam ik weinig aan de bal, maar ik heb mijn werk gedaan. De weg naar de redding is ingezet.”

Voor de laatste thuismatch had ook coach Jimmy De Keyser nog een leuke verrassing in petto voor Schots, die de aanvoerder­sband mocht dragen. “De coach gaf me plots die band. Het is een blijk van respect, iets dat ik hier altijd heb gevoeld. Maar we zijn er nog niet. We moeten ons nog altijd redden. Ik zou hier zo graag in schoonheid eindigen.”

Voor Schots’ laatste match voor eigen publiek was er ook behoorlijk wat volk komen opdagen. “Er waren plots wel heel veel vrienden, terwijl die zogezegd naar de zoo of naar de Ten Miles gingen (lacht).

Wat de toekomst gaat brengen? Ploegen bellen me, maar ik ben er nog niet uit. Als ik beslis, zal dat iets voor mei, juni zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium