Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zal beter moeten in de play-offs”

Dragons moet na nederlaag tegen Beerschot vrezen voor koppositie na reguliere fase

-

Het wordt voor Dragons heel moeilijk om als leider de playoffs te mogen aanvatten. Na de nederlaag tegen Beerschot moet het in de laatste twee matchen nog drie punten zien goed te maken op leider Watducks.

Die eerste plaats na de reguliere competitie geeft sowieso al recht op deelname voor de Euro Hockey League. Lange tijd leek de strijd voor dat Europese ticket uit te draaien op een clash tussen Dragons en Watducks, maar door de nederlaag tegen Beerschot staat Dragons nu op drie punten van leider Watducks, dat bovendien een makkelijke­r programma heeft in zijn laatste twee wedstrijde­n.

Toch is er bij de Brasschate­naren nog geen sprake van paniek. “Het wilde gewoon niet lukken”, zegt Dragons-aanvaller Florent Van Aubel. “Toch mogen we niet gaan panikeren. Beerschot speelde ook gewoon zeer goed en verdiende de overwinnin­g. Maar goed, in de playoffs zal het beter moeten. Al hebben we in het verleden ook al getoond dat we kunnen pieken naar de belangrijk­e wedstrijde­n in de play-offs.”

Tegen wie Dragons in de halve finales van de play-offs zal spelen, is nog niet helemaal duidelijk. Het wordt Leopold of Racing. Als die klip succesvol kan worden afgerond, volgt de finale op het veld van Braxgata. Als Dragons daar de titel kan pakken, zou dat de vierde op rij betekenen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium