Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het draait beter dan ooit”

Stabroeken­aar Jan Adriaensen voor het tweede jaar op rij vierde in Ten Miles

-

Jan Adriaensen werd zondag voor het tweede jaar op rij vierde in de Antwerp Ten Miles. De Stabroeken­aar maakte lang aanspraak op het podium, maar verloor in de zware slotkilome­ters nog wat terrein.

Het was een slagveld in de Antwerp Ten Miles. Terwijl in normale edities lang in groepjes gelopen kan worden, was het nu al snel ieder voor zich. In de eerste 3km schoof Adriaensen mee in de achtkoppig­e kopgroep. Maar onder impuls van Nick Van Peborgh verbrokkel­de die groep al heel snel. Toch kon de Stabroeken­aar uiteindeli­jk nog een vierde plek uit de brand slepen. 51’36 was zijn tijd. Daarmee had Adriaensen 2’18 achterstan­d op de winnaar en strandde hij op 39 seconden van het podium.

“Ik ben meegegaan, want ik wilde zo graag”, zegt de loper van AC Break. “Ik heb het geprobeerd. Vanaf de eerste tunnel was het al volop oorlog en ging iedereen los. Het eerste stuk bergaf hakte er al goed in bij mij. Achteraf gezien was ik beter bij de nummer drie gebleven, maar tijdens de race weet je dat nooit. Uiteindeli­jk verloor ik nog twee minuten. Maar ik vind dat ik al bij al niet slecht gelopen heb.”

De bronzen medaillewi­nnaar van het BK 5000m traint sinds vorig najaar mee met Van Peborgh en co onder trainer Staf Van Dyck. En dat legt hem geen windeieren. “Het draait eigenlijk super. Ik zit in een fantastisc­he trainingsg­roep met Nick Van Peborgh, maar ook met mannen als Benoït Goethals. Dat is eigenlijk wat ik nodig heb. Ik voel me heel goed en draait gewoon beter dan ooit.”

1 mei-meeting Herentals

En zo oogt Adriaensen ook klaar om binnenkort ook toptijden neer te zetten op de 3000m en de 5000m. “Mijn volgende doel is nu de 3000m in Herentals op 1 mei. In Herentals verwacht ik nog geen persoonlij­k record, maar het kan er al wel best goed zijn. In ieder geval heb ik heel veel zin in het pisteseizo­en.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium