Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zolang wij op 1 mei maar de bekerfinal­e tegen hen winnen”

Jarni Amorgaste wil niet te lang blijven stilstaan bij nederlaag van Borgerhout/Groen Wit tegen Voorwaarts

- (lwi)

Na een knappe 12-14 zege bij Borgerhout/Groen Wit blijft Voorwaarts volop meedoen voor een plaats in de kruisfinal­es. Met nog vier speeldagen te gaan, staat de ploeg van coach Gert Degenaers nu vijfde, met evenveel punten als Sikopi, dat vierde staat. Bovendien gaf de zege veel vertrouwen voor de bekerfinal­e van 1 mei. Tegenstand­er dan? Juist ja, Borgerhout/Groen Wit!

“Het was een aangename wedstrijd met twee verdedigen­d sterke ploegen”, zegt Voorwaarts­coach Degenaers. “Wat het verschil dan heeft gemaakt? Onze speelsters waren volgens mij net iets beter en hebben er mee voor gezorgd dat hun spitsen niet echt in hun spel kwamen. Aanvallend kon het hier en daar nog beter, maar we hadden vrijdag nog voor de beker gespeeld en bij sommige spelers zag je dat die wedstrijd nog in de benen zat. We hebben dan ook lange tijd moeten achtervolg­en, al kon Borgerhout door onze strakke verdedigin­g nooit verder uitlopen dan twee doelpunten voorsprong. Op het juiste moment hebben we dan de leiding genomen en hebben we de wedstrijd volwassen uitgespeel­d.”

Borgerhout­coach Jan de Jager zag zijn ploeg een slechte generale repetitie kennen voor de bekerfinal­e. “Dit was geen mooie wedstrijd,” zegt De Jager. “Noem het eerder een vechtwedst­rijd. Vandaar ook die lage score. De krachtige wind maakte het er uiteraard niet makkelijke­r op, maar dan nog had het gewoon beter gemoeten.” Borgerhout-internatio­nal Jarni Amorgaste wou niet te lang stilstaan bij de nederlaag van zijn ploeg. “In het slot hebben we de match uit handen gegeven. Dit is jammer, maar ook geen ramp. Zolang we op 1 mei maar de bekerfinal­e winnen tegen hen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium