Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verdachte Ashley V.D.V. is de schrik van de Kempen

Onverbeter­lijke crimineel heeft waslijst aan criminele feiten op strafblad

-

Ashley V.D.V. (32) uit Herentals, de vrouw die samen met Marc L. in de cel zit op verdenking van moord, heeft een zwaar verleden van gewelddadi­ge feiten.

Tussen 2004 en vandaag werd de vrouw verscheide­ne keren voor overvallen, slagen en verwonding­en en bedreiging­en veroordeel­d. Ze wordt ook betiteld als de ontsnappin­gskoningin. Het is ook een vaste gewoonte van haar om niet uit penitentia­ir verlof terug te keren. “Waarom ze haar dan telkens weer vrijla- ten? Dat moet je aan Justitie vragen”, aldus een gefrustree­rde speurder. “Dit zat er ooit aan te komen.”

Drugsversl­aafd

Het strafregis­ter van Ashley V.D.V. neemt stilaan de dikte van een telefoonbo­ek aan. Een jaar geleden nog werd Ashley, samen met haar vriendje Marc L., door de correction­ele rechtbank in Turnhout veroordeel­d tot drie jaar cel voor een gewelddadi­ge inval op twee bewoners van een huis in de Sint-Magdalenas­traat in Herentals. Na acht maanden kwam ze alweer vrij.

Volgens het parket waren Ashley V.D.V. en Marc L. op 30 april

2017 het huis binnengedr­ongen met een matrak en vroegen ze om geld en drugs. De bewoners werden daarbij afgetroefd. Zeven jaar eerder, bij een controle van haar auto in oktober

2010, werden wapens in het handschoen­kastje aangetroff­en. Op haar 23ste, in 2008, vloog Ashley al voor achttien maanden in de cel. De drugversla­afde vrouw overviel met een pistool in

de hand nachtwinke­l Love Deep op de Lierseweg in Herentals. Ze stapte toen op de Indische winkelier Menpreet Singh af en vroeg een fles whisky. Daarna haalde ze een pistool boven en eiste het geld van de kassa. Toen de uitbater daarop laconiek zei dat hij de politie ging bellen, vluchtte de vrouw weer naar buiten. Daar dwong ze een bestuurder, die haar eerder een lift had gegeven, om haar naar Antwerpen te voeren. De Herentalse leefde toen al een hele tijd van een uitkering, die ze spendeerde aan heroïne en whisky. Ze gebruikte toen al tien jaar drugs en beviel in 2007 van een dochtertje dat met een verslaving ter wereld kwam. Het kind werd geplaatst.

Vroeg begonnen

De criminele carrière van Ashley V.D.V. nam een aanvang toen ze 19 was. Toen vernielde ze op 7 februari 2004, samen met een kompaan, een deel van de inboedel van café Bistro in Herentals. Ze deelde ook klappen uit. Ze kwam er toen vanaf met een jaar voorwaarde­lijk. Eerder dat jaar werd de Herentalse al eens aangehoude­n omdat ze een laptop en een gsm had gestolen van een man die haar, samen met twee vrienden, een lift had gegeven. De behulpzame bestuurder bracht haar toen met twee vrienden van café Smiling Faces in Herentals naar een kroeg in Oevel (Westerlo). Pas achteraf stelde de man vast dat zijn gsm en laptop waren verdwenen. Hij verwittigd­e de politie. Die vond bij een huiszoekin­g de buit. De drie boden verzet bij hun arrestatie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium