Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Crimineel duo zette ook Mireille Gram onder druk

-

Ashley V.D.V. en Marco L. hebben eind maart – enkele dagen nadat de runaway bride niet was komen opdagen voor hun trouwfeest in de gevangenis – ook contact opgenomen met Mireille Gram. De miljonairs­dochter uit Schoten die haar tweelingdo­chters probeerde te vermoorden, was toen voorwaarde­lijk vrij. V.D.V. had Gram leren kennen in de gevangenis. Dat zegt Nadia Heymans, de verpleegku­ndige die Mireille Gram dagelijks begeleidt.

“Plots kreeg Mireille telefoon van die Ashley, die ze had leren kennen in de gevangenis”, vertelt Nadia. “Ze eiste dat Mireille hen onderdak zou geven, in ruil voor de ‘beschermin­g’ die ze haar had gegeven. Maar omdat Mireille onder voorwaarde­n stond, en dus zeker geen contact mocht hebben met ex-gedetineer­den, hebben we het gesprek afgebroken. De toon werd meteen zeer dreigend, zowel bij Ashley als bij Marco. ‘Jullie hebben ons niet gehoord’, klonk het. Ashley verweet haar dat Mireille haar liet vallen na ‘alles wat ze voor haar had gedaan’. Mireille was volledig in paniek.”

Geen pv opgesteld

Nadia bracht meteen Mireilles advocaat Johan John Mees op de hoogte, die haar adviseerde om klacht in te dienen. “Zodat het geweten zou zijn dat die mensen mijn cliënte hadden gebeld terwijl zij er niets mee te maken wilde hebben, maar ook omdat er wel degelijk bedreiging­en waren uitgesprok­en”, aldus Mees. Nadia werd diezelfde avond nog uitgenodig­d bij de politie. “Ik gaf de speurders de nummers die ze hadden gebruikt om ons te bellen: zowel een gsm-nummer als een vaste lijn die met 014 begon (het netnummer van Herentals, red.). Alle gegevens werden opgeschrev­en, maar er werd geen verhoorbla­d of een pv opgesteld: bizar. Ik ging ervan uit dat de politie met mijn gegevens aan de slag ging om voortvluch­tige vrouw op te sporen en te arresteren. Zeer jammer, want dit drama had vermeden kunnen worden.”

Bij de lokale recherche van Schoten kregen we gisteren te horen dat er niets terug te vinden is van het bezoek van Nadia aan de politie. Johan John Mees is dan ook van plan om een klacht in te dienen bij het Comité P. “Als mijn cliënte een klacht wil indienen wegens bedreiging­en, maar die klacht wordt niet genoteerd, hebben wij een probleem”, zegt hij. “Als de runaway bride plots zou opduiken bij mijn cliënte en er zou ik-weet-nietwat gebeuren, dan zou de politie zelfs niets hebben teruggevon­den van de eerdere contacten die er zijn geweest. Dat kan niet.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Mireille Gram.
FOTO JAN VAN DER PERRE Mireille Gram.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium