Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Speeltuin Nachtegale­npark blijft dicht tot half augustus

Uitbater De Melkerij hoopt dat stad met oplossing komt voor inkomstenv­erlies tijdens renovatie

- ANNE JANSEN

De speeltuin aan De Melkerij in het Nachtegale­npark is gesloten. En dat zal zo blijven tot augustus. “Maar er komt een tijdelijke speeltuin voor de kleinste kinderen”, zegt jeugdschep­en Nabilla Ait Daoud. (N-VA).

“De werkzaamhe­den aan de speeltuin zijn omvangrijk”, zegt Nabilla Ait Daoud. “De Europese wetgeving verplicht ons om de speeltuin elke tien tot twaalf jaar te renoveren voor de veiligheid. De nieuwe speeltuin heeft een avontuurli­jk thema.”

Het nieuwe speelterre­in zal uit drie delen bestaan: een speelzone voor peuters en kleuters met schommels en zandtafels, een zone voor jong en oud met onder meer een kabelbaan en vijf klimtorens, en een speelbos met een zone om hutten in te bouwen.

Is de timing van de werkzaamhe­den niet slecht gekozen? Ait Daoud: “We konden niet in de winter beginnen, omdat we afhankelij­k zijn van de aannemer. Tijdens de werkzaamhe­den komt er trouwens een tijdelijke speeltuin voor de kleinste kinderen. Daarnaast blijven het dierenpark, De Melkerij en het speelbos wel open.” Serge De Groof, uitbater van De Melkerij, is niet blij: “Het is niet ideaal dat ze de speeltuin sluiten net als de kinderen buiten gaan komen. Het Nachtegale­npark is de speeltuin van Antwerpen. Ze zouden eigenlijk eind vorig jaar al beginnen. Het is ook vervelend dat ze nu net beginnen voor een verlengd weekend. De aannemer komt vijf dagen niet werken. Ik heb er zelf voor gezorgd dat de speeltuin voor de kleuters en peuters vandaag (gisteren, red.) nog open bleef. Hier stonden allemaal hekken rond, die heb ik opengezet. Ik hoop dat de stad met een oplossing voor ons restaurant komt op korte termijn, want wij zullen hierdoor klanten verliezen.”

Ook de klanten zijn niet blij. “Het is verschrikk­elijk”, reageert bezoekster Nathalie Bormans. “Ik kom speciaal met mijn dochter Marie op de fiets van het centrum naar hier. En nu blijkt dat de grote speeltuin weg is, waardoor Marie hier niet kan spelen. We gaan sowieso op zoek naar een andere speeltuin. Ook voor het restaurant is dit verschrikk­elijk.”

“Wij wisten van niets”, vertellen Isaura Mariën en Sonja De Jongh. Isaura: “Het was voor ons echt een verrassing. Ze kiezen wel een heel slecht moment

om te beginnen met de werken, zo met de vakantie. Het kan hier echt heel druk zijn. In de zomer vermijden wij deze plaats soms zelfs vanwege de drukte.”

600.000 euro

De stad investeert 600.000 euro om het speelterre­in te vernieuwen. Voor het bouwverlof moet al een deel van het speelterre­in klaar zijn. De werkzaamhe­den moeten helemaal klaar zijn in de loop van augustus.

Nathalie Bormans

‘‘Ik kom speciaal met mijn dochter Marie op de fiets van het centrum naar hier. En nu blijkt dat de grote speeltuin weg is.’’

Isaura Mariën en Sonja De Jongh

‘‘Wel een heel slecht moment om te beginnen met de werken, zo met de vakantie.’’

 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE ?? De werken zijn begonnen, maar met het verlengd weekend voor de deur heeft de uitbater van De Melkerij enkele hekken opengezet, zodat er toch gespeeld kon worden gisteren.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE De werken zijn begonnen, maar met het verlengd weekend voor de deur heeft de uitbater van De Melkerij enkele hekken opengezet, zodat er toch gespeeld kon worden gisteren.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium