Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jeugdhuis ’t Licht wordt grote parking

Jongeren feesten voor het laatst op huidige locatie

-

In het kader van Lokale Helden traden vrijdag Drained Heat, Builders of Tomorrow en dj Tommy op in jeugdhuis ’t Licht in Zandhoven. Meteen het voorlaatst­e grote feest op de huidige locatie, want het jeugdhuis wordt een parking.

De gemeentera­ad keurde donderdag de lastvoorwa­arden en gunningswi­jze voor de nieuwe parking naast het gemeentehu­is goed. De gemeente investeert ongeveer 200.000 euro en ook Pidpa legt zo’n 50.000 euro bij. Er komen laadpalen voor elektrisch­e wagens en fietsen. De gebouwen van ’t Licht en kinderdagv­erblijf Stekelbees worden deze zomer gesloopt. Jeugdhuis ’t Licht krijgt een voorlopig onderkomen in een oud huisje in De Bergen, waar nu de Grabbelpas knutselt. Dat pand zal later ook nog afgebroken worden, als het jeugdhuis naar het nog nieuw te bouwen cultuurcen- trum annex bibliothee­k kan verhuizen, waar nu de parochieza­al nog staat.

De jeugd laat het niet aan zijn hart komen. Gisteren raakte bekend dat de gemeente op vraag van jongeren de al jaren in het magazijn staande oude skateramp van Massenhove­n opgeknapt heeft. Ze staat nu aan De Populier en iedereen mag komen skaten. N-VA stemde tijdens de gemeentera­ad tegen bij het agendapunt over de parking, omdat het de indeling met allemaal doodlopend­e stroken ongelukkig vindt. “Een circulatie­parking zou beter zijn. Niet iedereen manoeuvree­rt even handig”, zegt Bart Van den Bergh (N-VA), die benadrukt dat N-VA niet tegen de parking of het principe van lang- en kortparker­en is, maar alleen tegen de inrichting. Een timing voor het invoeren van kortparker­en aan de winkels is er nog niet.

 ?? FOTO KMA ?? Nog wat buiten ‘chillen’ bij de Lokale Helden vrijdag in ’t Licht.
FOTO KMA Nog wat buiten ‘chillen’ bij de Lokale Helden vrijdag in ’t Licht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium