Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Teodorczyk verliest onverwacht zijn broer

Anderlecht moet mogelijk de rest van Play-off 1 afwerken zonder zijn Poolse spits

-

Anderlecht is in rouw. Lukasz Teodorczyk (26) vloog in allerijl terug naar Polen, waar donderdag zijn oudste broer Tomasz onverwacht overleed. De spits was erg aangeslage­n en het is niet zeker of paars-wit in deze Play-off 1 nog op hem zal kunnen rekenen.

Teodorczyk heeft er een bewogen seizoen opzitten. Sinds Marc Coucke voorzitter werd scoorde hij acht keer, maar de laatste twee matchen faalde hij opnieuw. Het onverwacht­e overlijden van zijn broer gaf hem een nieuwe klap. “De hele ploeg leeft met hem mee”, aldus coach Hein Vanhaezebr­ouck. “Dit is ongeloofli­jk zwaar voor Teo.” Eigenlijk wilde Anderlecht het privéleven van Teodorczyk afschermen. Hij staat nogal op zijn privacy, maar donderdaga­vond postte de aanvaller zelf een boodschap op zijn Facebook. “Door een familietra­gedie keer ik even terug naar Polen. Rust zacht, Konski.”

Konski betekent ‘paard’ in het Pools. Het was de bijnaam van Lukasz’ oudste broer Tomasz. Over de omstandigh­eden van het overlijden wil niemand iets kwijt, uit respect voor Teo. De Teodorczyk­s hebben een moeilijke jeugd gekend, maar mede dankzij de voetbalcar­rière van Lukasz leek alles goed te zijn gekomen. “We hoeven niet te praten over de omstandigh­eden”, zegt ook Teo’s makelaar Marcin Kubacki. Van overal stroomden al snel steunbetui­gingen binnen. Vanuit Polen, van andere clubs, van ploegmaats... Bij Anderlecht is Josue Sa één van de beste vrienden van Teo. “Donderdag waren we nog samen op training”, aldus de Portugese verdediger. “Toen wist Teo nog van niets. We steunen hem door dik en dun.”

Vraag is of de Pool dit verlies snel zal kunnen verwerken om Anderlecht de komende weken nog van dienst te zijn. Ondanks zijn wisselvall­ige seizoen kan paars-wit hem maar moeilijk missen. “Op die feiten kan ik niet vooruitlop­en”, besloot Vanhaezebr­ouck. “Het is te vroeg. Teo is nu erg aangeslage­n.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium