Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goed dat we ons al versterken”

-

“Hairemans? Natuurlijk ben ik blij dat Geoff heeft verlengd”, zegt Bölöni. “Hij heeft bewezen dat hij het waard is om een basisspele­r te zijn in eerste klasse. En hij kan nog verbeteren, zeker qua efficiënti­e.” Intussen zit Hairemans’ maatje op het middenveld, Faris Haroun, al drie matchen op de bank. Een teken aan de wand voor volgend seizoen? “Nee nee, ik moet gewoon andere jongens testen. Susic, Egor (Nazarina, red.), Siani ook.

Faris zal zich misschien vragen beginnen stellen, maar hij blijft mijn kapitein, en hij blijft gewoon bij ons.” Bölöni hoopt ook dat Aurélio Buta en Ivo Rodrigues blijven. “Buta was een winger, maar presteert nu als rechtsback ça va. Opvallend genoeg heeft hij vooral offensief nog werk, qua efficiënti­e, maar zijn progressie is interessan­t. Ook Ivo, die technisch sterk is, moet nog efficiënte­r worden. Maar het doet me plezier dat we voor Buta een oplossing zoeken, dat we Ivo verlengen (die kans is erg groot, red.). We beginnen ons te versterken voor volgend seizoen, en dat moet ook.”

De toekomst van Joaquin Ardaiz is nog onzeker, maar de spits presteert de laatste weken toch al beter. Al scoorde hij in Play-off 2 nog maar één keer.

“Het is niet makkelijk om met hem te werken, maar hij is al meer geacceptee­rd door de groep en hij accepteert de groep zelf al meer. Hij heeft nog niet alles getoond wat erin zit, maar toont toch soms zijn kwaliteite­n.”

Jonathan Pitroipa, die zich nog moet bewijzen, moet nog wachten op zijn comeback.

“Hij kan over een week misschien aansluiten en nog twee, drie matchen spelen. Maar ik ben toch wat wantrouwig.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium