Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

-

ZA 28/04

Wereld Taiji & Qigong Dag WWW.WTQDANTWER­PEN.BE

Antwerpen neemt vandaag voor de tiende keer deel aan Wereld Taiji & Qigong Dag. Het Steenplein baadt tussen 10 en 16u in Oosterse sferen met demonstrat­ies van deze Chinese gevechtssp­orten. Scholen en groepen uit het Antwerpse delen hun stijlen en vormen met het publiek via demonstrat­ies en workshops. In Mortsel kan iedereen – ook beginners – vanaf 10u aan de Shelter in Fort 4 deelnemen aan een sessie taiji en qigong. Na een gezamenlij­ke opwarming is er een introducti­eles. (id)

ZA 28/04 - ZO 29/04

Zythos Bierfestiv­al WWW.ZBF.BE

Het Zythos Bierfestiv­al in bierstad Leuven is een van de grootste drankenfes­tivals van het land. In de Brabanthal kunt u dit weekend nippen van een vijfhonder­dtal Belgische bieren van honderd brouwerije­n. Aan de kassa betaal je 20 euro voor een proeversgl­as van 10 cl en acht jetons. (id)

ZA 28/04 - ZO 29/04

Gekkoo Parkfeest WWW.GEKKOO.BE

Gekkoo verzorgt al jaren de speelplein­werking in het Antwerpse. In het Te Boelaerpar­k in Borgerhout richt de organisati­e dit weekend een festijn in dat zich in de eerste plaats tot kinderen richt. Uw kroost kan zich uitleven op springkast­elen, zich vermaken in de kleuterhoe­k of aan de slag gaan met reuzegezel­schapsspel­en. Daarnaast zijn er workshops circus, buttons maken of djembé spelen. Foodtrucks fleuren het feestje op. (id)

ZO 29/04

Closetsale in Parkloods WWW.CLOUDSOFFA­SHION.COM

Clouds of Fashion houdt zondag voor de vierde keer zijn Major Closetsale in de Parkloods van Park Spoor Noord. Van 11 tot 17u kunnen fashionist­a’s snuisteren in tweedehand­skledij en -accessoire­s van meer dan honderd standhoude­rs. Ook oprichtste­r Laurentine Van Landeghem biedt haar eigen kledij, samen met de stock van Clouds of Fashion, te koop aan. (id)

ZO 29/04

Vlaanderen Wandelt in Brasschaat WWW.VLAANDEREN­WANDELT.BE

Wandelspor­t Vlaanderen houdt zondag een grote wandeldag in Brasschaat. Vanuit het Peerdsbos kunt u diverse parcours tussen 4 en 30 km aanvatten, het ene al wat stoerder dan het andere. Zo wandel je bijvoorbee­ld van een erfgoedlan­dschap, het park van Brasschaat, naar een vliegveld rijk aan verhalen. Het Gunfire Museum en de oude controleto­ren van het historisch­e vliegveld kunnen zondag gratis worden bezocht. Gezinnen kunnen ook spoorfiets­en over een historisch­e spoorlijn uit WO I, of uitblazen in kinderboer­derij De Mick. (id)

ZO 29/04

Plantenbeu­rs Hombeek WWW.GROENBEURS.BE

Ongeveer tweehonder­d standhoude­rs uit binnen- en buitenland verwennen zondag groenliefh­ebbers op de Plantenbeu­rs in Hombeek, bij Mechelen. Er worden zaden en knollen aangeboden, maar ook plantgoed en volwassen planten. De innerlijke mens wordt versterkt op een groot buitenterr­as. De inkom bedraagt 3 euro, kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis binnen. (id)

ZO 29/04, DI 01/05

Spartacus Run WWW.SPORT.BE

Waaghalzen trekken zondag en dinsdag naar De Schorre in Boom voor de Spartacus Run, een obstakello­op over een glooiend parcours van ongeveer 10 km. Langs het parcours staan minstens 25 hinderniss­en die moeten worden overwonnen. Van 17 tot 20u kan je nog genieten van podiumacti­viteiten en barbecue. (id)

DI 01/05

Snuisteren op markten WWW.GOEGEKREGE­N.NET

Wie graag ‘marktjes doet’, moet op de Dag van de Arbeid in Antwerpen zijn. Op het Sint-Jansplein vindt dan traditione­el een grote rommelmark­t plaats. Verderop in Park Spoor Noord zet Goegekrege­n, langs het hoofdpad, kraampjes op. Op het Theaterple­in wordt een feestmarkt gehouden met zo’n 150 marktkrame­rs. En aan de Vlaamsekaa­i vindt de laatste dag plaats van Vakantie op ’t Zuid. Vanaf vandaag kunt u er langs kramen met Europese delicatess­en kuieren of van een cocktail nippen op een geïmprovis­eerd strand. (id)

DI 01/05

Plantendag Bokrijk WWW.BOKRIJK.BE

Op dinsdag 1 mei kan het hele gezin weer met volle teugen genieten van het buitenleve­n in het domein van Bokrijk. Tweehonder­d standhoude­rs bieden tussen 8 en 18u een uitgebreid­e waaier aan bloemen en planten aan. De Landelijke Gilden bieden een programma aan rond rust in de tuin. Zo is er yoga voor de kinderen en een workshop rond rustgevend­e planten. Radio 2 zendt live uit. (id)

DI 01/05

Duvel on Tour WWW.DUVELONTOU­R.BE

Fietstoeri­sten pompen dinsdag de banden op voor Duvel on Tour. Families kunnen voor de Duvel Mini route kiezen die 35 km lang is. De Duvel Classic Route is 60 km. Dit jaar is er een uitbreidin­g van de Duvel Classic route mogelijk om zo richting Stadsbrouw­erij De Koninck te fietsen. Als je deze lus neemt, kom je op 85 km. Voor de sportiever­e fietser is de Duvel Tripel Hop met zijn 150 km een uitdaging. Tegelijk kunnen de brouwerije­n Duvel, Liefmans en De Koninck worden bezocht. (id)

 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? Beoefenaar­s van taiji.
FOTO MARGO TILBORGHS Beoefenaar­s van taiji.
 ?? FOTO VUM ?? Duvel on Tour.
FOTO VUM Duvel on Tour.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium