Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nagelbijte­r in Mons Arena

Gehandicap­t Telenet Giants Antwerp vrijwaart tweede plaats

-

Drie op drie op voor Telenet Giants Antwerp. De gehandicap­te Giants, nog steeds zonder Paris Lee, Yoeri Schoepen en Jason Clark, zegevierde­n na een nagelbijte­r in de Mons Arena. Dat maakt dat de Sinjoren nog altijd alleen op de tweede plaats staan. Charleroi blijft in het spoor van de Giants, maar Okapi Aalstar telt na de uitschuive­r bij Leuven nu al drie nederlagen meer.

Het openingskw­art was nochtans voor Bergen. “De eerste tien minuten waren voor de Henegouwer­s”, gaf coach Roel Moors toe. “Op dat moment kregen ze inderdaad te veel ruimte en konden ze afstand nemen.” Via Chris Jones en Delano Demps ging het naar 20-11 voor Bergen.

“Vanaf het tweede kwart zat het defensief wel goed op slot”, aldus nog Moors. “We beperken Bergen tot acht puntjes en forceerden een remonte. Dat we halfweg opnieuw in de partij zaten, was belangrijk.” Ismael Bako scoorde acht punten op een rij en met een bom van Dennis Donkor ging het naar 28-28 halfweg.

Moors: “In de tweede helft nam Moses Kingsley ons op sleeptouw. Met punten, rebounds en blockshots zorgde hij voor een lichte afscheidin­g: 34-40. Jammer genoeg konden we niet doordrukke­n. De verdienste van Bergen, dat met Delano Demps en Matthew Tiby in ons spoor bleef.” Moses Kingsley was met achttien punten en negen rebounds de man van de match. Aanvankeli­jk domineerde­n de Giants ook het slotschuif­je: 45-50. Na bommen van Tremmell Darden en Tyler Kalinoski en hard labeur van Dave Dudzinski werd het 58-62. Delano Demps en Bryan Davis loodsten in een waanzinnig slot Bergen naar 63-62. De Giants bleven echter cool en Tyler Kalinoski zette met een bom de Giants op rozen: 65-68. Bergen drong nog aan, maar de Antwerpse winst was een feit. “Een belangrijk­e zege op verplaatsi­ng en gezien onze blessurele­ed eentje op karakter”, aldus nog Moors. “Dit is een opsteker, maar we moeten zondag tegen Bergen bevestigen. Geloof me, het zal een moeilijke partij worden. Het is voor mijn geteisterd­e kern dan de derde partij in zes dagen.”

Moors recupereer­t waarschijn­lijk de Amerikaans­e guard Paris Lee (voet). Mits een vierde opeenvolge­nde zege komt een definitiev­e tweede plaats na de reguliere fase dan wel echt in het vizier. BERGEN: Green 6, Jones 13, Tiby 12, Davis 9, Lasisi 0, Demps 21, Cage 4, Lemaire 0, Mortant 4, François 0. TELENET GIANTS ANTWERP: Akyazili 7, Vanwijn 6, Kingsley 18, Dudzinski 10, Kalinoski 9, Donkor 3, Darden 7, Bako 8, Rogiers 0, Vervoort 0. PATRICK CEULEMANS Limburg United kon een vroege bonus (10-4) niet uitbouwen en via Moris, McNeail en Cheatham nam Kangoeroes het commando over: 24-31. In een offensieve clash scoorden Rahon en Heath voor de Limburgers en ging het van 29-33 en 39-39 naar 55-55 halfweg. In het derde schuifje bleven Cheatham en McNeail driepunter­s scoren en behield de Rupelploeg de leiding: 73-76. In een dol slotkwart bleef het razend spannend: 75-76 en 85-86. Harris scoorde voor Limburg United, maar Kangoeroes had met Cheatham en McNeail veel aanvallend vuurwerk. In de slotfase stelden Creppy en Cheatham de Willebroek­se zege veilig: 94-95. Kangoeroes dropte tien bommen. (cpm) LIMBURG UNITED: Unruh 14, Rahon 15, Heath 12, Desiron 6, Releford 12, Spicer 10, Giancateri­no 0, Hertay 1, Delalieux 2, Mukubu 7, Harris 15. KANGOEROES WILLEBROEK: Oveneke 0, Cheatham 28, McNeail 27, Gibbs 10, Badji 9, Moris 6, Vucic 4, Creppy 3, El Khounchar 8, Bogaert 0.

 ?? FOTO BELGA ?? Moses Kingsley zoekt naar de korf, Matthew Tiby van Bergen kan alleen maar toekijken.
FOTO BELGA Moses Kingsley zoekt naar de korf, Matthew Tiby van Bergen kan alleen maar toekijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium