Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De wielertoer­ist in negen vragen

-

FAVORIETE RENNER(S): Philippe

Gilbert en Thomas De Gendt in de huidige generatie. Vroeger had ik het wel voor Juan Antonio Flecha. Renners die durven aanvallen en niet met een rekenmachi­ne in de achterzak naar hun wattagemet­er kijken. Chris Froome is wel een grote renner, maar zijn manier van koersen is veel minder spectacula­ir.

FAVORIETE KOERS: Parijs Roubaix.

Nochtans hou ik zelf niet van kasseien. Dan bots ik van links naar rechts. Het is wel de eerlijkste koers en er valt altijd iets te zien. Afgepeiger­de renners, gezichten vol stof… Dan is Milaan Sanremo de saaiste koers van het jaar: het duurt lang en er gebeurt niets. Ook een ploegentij­drit kan me wel bekoren. De timing daarin moet perfect zijn. Het is mooi om te zien hoe daarin iedereen op elkaar is afgestemd.

WIELERTOER­IST SINDS: 2015. Tot dan ben ik actief geweest als competitie­f roeier. Sindsdien heb ik gekozen voor een roeifiets, in combinatie met een gewone koersfiets.

AANTAL KOERSDAGEN PER JAAR: 70. AANTAL KOERSKILOM­ETERS PER JAAR: 4.500 in 2017, in 2018 hoop ik de kaap van de 10.000 te ronden .

STRAFSTE EIGEN PRESTATIE: De Mont

Ventoux met de roeifiets. Omdat je door die roeibewegi­ng geen constante versnellin­g hebt, moet je jezelf iedere keer weer op gang ‘fietsen’. Van begin tot einde heb ik in het rood gereden. Iets trager rijden was geen optie, want dan zou ik vallen. Onderweg naar de top heb ik veel verbaasde blikken gezien. Een andere opmerkelij­ke prestatie heb ik vorig jaar neergezet door in mijn eentje een tocht van 255 kilometer te rijden. Een uitdaging die ik met vijf vrienden was aangegaan. Na die tocht heb ik het een paar weken moeilijk gehad om mezelf mentaal op te laden.

AMBITIE VOOR 2018: Een halve

triatlon in het najaar. Een serieuze uitdaging, want ik heb de drie sporten nog nooit in één training gecombinee­rd. Verloopt alles vlot, dan wil ik in 2019 de uitdaging aangaan in een Iron Man.

FAVORIETE SNACK: Een rijsttaart­je of een stuk peperkoek.

FAVORIETE APRÈSKOERS­DRANK:

Chocomelk light. De verhouding eiwittensu­ikers zou nog beter zijn dan bij gewone chocomelk. Aangevuld met een proteïnesh­ake met bananensma­ak. Dat is de ultieme beloning na een rit.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium