Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Titel moet apotheose zijn van geweldig anderhalf jaar”

Neemt Jason Adesanya afscheid van Rupel Boom met kampioensc­hap?

-

Zet Rupel Boom zondag de kroon op het werk? Winst in de derby tegen Londerzeel en de titel is een feit voor de Steenbakke­rs. Het zou het gedroomde afscheid zijn voor Jason Adesanya, die volgend seizoen naar Heist verhuist.

Lierse, KV Mechelen, Antwerp. Het lijstje ex-clubs van Adesanya kan zelf op zijn 24ste al behoorlijk tellen. Maar kampioen werd hij niet bij al die clubs. Ook voor de spits zou het zondag dus de eerste titel uit zijn carrière zijn. “Bij al die clubs heb ik mooie momenten beleefd, maar een titel was er inderdaad nooit bij”, zegt Adesanya. “Nu krijg ik een unieke kans om met Rupel Boom wel kampioen te spelen. Het moet de apotheose worden van een geweldig anderhalf jaar voor mij. Ik heb veel te danken aan Rupel Boom. Urbain Spaenhoven deed me weer plezier in het spelletje krijgen. Toen ik hier arriveerde, zat ik in een dip, maar na amper een week fleurde ik weer helemaal op. Daar moet ik ook de spelers voor bedanken, zij namen me meteen op in de groep. Vanaf de eerste dag voelde ik me welkom. Ik heb me hier altijd goed geamuseerd en wil graag vertrekken met de titel op zak.”

Hoe leeft de groep naar die belangrijk­e match van zondag toe?

Jason Adesanya: “Ik vind dat iedereen behoorlijk relaxed is. We onderschat­ten Londerzeel zeker niet, maar ik merk dat iedereen enorm gefocust is en beseft wat er op het spel staat. Hoe vaak speel je kampioen in je carrière? Misschien is dit voor velen van ons de enige kans om zoiets mee te maken. Er vertrekken straks heel wat spelers, maar we gaan sowieso allemaal in contact blijven met elkaar. Dit moet iets worden waar we over tien of vijftien jaar nog met veel plezier aan kunnen terugdenke­n.”

Er wordt heel veel volk verwacht zondag. Speelt dat in jullie voordeel?

“Dat zou toch moeten. Onze twaalfde man is al het hele seizoen een extra steun geweest. Ik denk dat wij van alle ploegen in deze reeks het meeste volk mee hebben op verplaatsi­ng. Dat zag je vorige week nog op Mandel. Aan alles merk je dat dit leeft in Boom. Voor dit niveau gaan we in uitzonderl­ijke omstandigh­eden spelen. De meeste spelers zijn dat niet gewoon en dat kan een invloed hebben op je prestatie. Wij hebben een zeer jonge ploeg, maar die gasten kennen geen stress. Die gaan gewoon genieten van de sfeer.”

Sinds enkele weken heb je een nieuw maatje in de spits. Dean Doncos doet het uitstekend.

“Hij heeft de voorbije maanden enorme stappen gezet en is klaar voor het grote werk. Hij is de spits van de toekomst voor Rupel Boom. Het is ergens jammer dat we maar zo’n korte periode hebben kunnen samenspele­n, want ik denk dat we best complement­air zijn. Mogelijk is het morgen onze laatste match samen, maar we kunnen dan wel geschieden­is schrijven door de titel te pakken. En dan is het volgend seizoen aan hem om helemaal door te breken. Al heb ik er alle vertrouwen in dat hem dat gaat lukken.”

Ploegnieuw­s: Kerstenne is geschorst. De Paepe is terug fit.

Kern: Snyders, De Paepe, Spaenhoven, Lodders, Cobos, Laureys, Put, Adesanya, Van Den Driessche, Hens, Van Hoof, Janssens, Doncos, Geudens en Houmani.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Een lachende Jason Adesanya. Bij Rupel Boom heeft de spits zichzelf helemaal heruitgevo­nden. Levert dat straks ook de titel op?
FOTO GOYVAERTS Een lachende Jason Adesanya. Bij Rupel Boom heeft de spits zichzelf helemaal heruitgevo­nden. Levert dat straks ook de titel op?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium