Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Pijnlijkst­e wat je als voetballer kan meemaken”

Gregory Carrez kan degradatie nog niet helemaal vatten

-

Voor zijn laatste wedstrijd in de eerste amateurkla­sse trekt Berchem vanavond naar leider Lommel. Hoewel geel-zwart fysiek en mentaal nog niet hersteld is van de mokerslag die het vorige week te verwerken kreeg, hoopt het in Limburg toch nog iets te tonen.

“Het was heel moeilijk om de voorbije week alle gebeurteni­ssen uit die match tegen Knokke te laten bezinken”, geeft middenveld­er Gregory Carrez toe. “Toch hebben we geprobeerd om op training wat plezier te beleven. Ik vind ook dat we gewoon naar Lommel moeten gaan met de gedachte om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.”

De jongste weken stonden jullie vaak voor de zoveelste match van de laatste kans. Nu is de situatie duidelijk. Kan jij je hier gemakkelij­k bij neerleggen?

Gregory Carrez: “Nee, ik slaag daar met alle moeite van de wereld niet in. Een degradatie is het pijnlijkst­e dat je als voetballer kan meemaken. In ons geval komt daar nog bij dat we net daarvoor een geweldig jaar hebben gehad waarin we kampioen speelden. Het contrast is groot.”

Als je terugblikt op het afgelopen seizoen, zijn er dan zaken waarvan je als speler weet dat die anders hadden gemoeten?

“Ik onthoud dat op dit niveau iedereen in de ploeg elke week top moet zijn om een match te kunnen winnen. De kleinste foutjes worden door ervaren tegenstrev­ers afgestraft. Zo merk je dat je op een hoger niveau bezig bent.”

Je scoorde zes doelpunten, twee meer dan vorig seizoen. Hoe kijk je voor jezelf terug op het afgelopen jaar?

“Na een sterke start ben ik eventjes op de bank beland. Dat was niet leuk, maar ik heb mezelf terug in de ploeg geknokt en eindig zo ondanks de degradatie met een positief gevoel. In die mate dat ik volgend seizoen samen met enkele andere spelers mee het vertrek van ervaren spelers als Tim Verstraete­n en Matti Van Minnebrugg­en wil helpen opvangen.” (skm)

Ploegnieuw­s: De Wilde (schouder) en De Jonge zijn niet beschikbaa­r. Van Kruijssen, Van Dooren en Maluka Bimbo zijn geschorst. Verstraete­n en Mauro blijven hinder ondervinde­n van hun blessures. Over hun aantreden wordt na de laatste training beslist.

Kern: Appels, Knipping, Kamneng Djoum, Vande Velde, Nwokoro, Absisan, Mauro (?), Rowell, Foqué, Verstraete­n (?), Van den Heuvel, Hairemans, Zorbo, Carrez, Saillart.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Gregory Carrez.
FOTO GOYVAERTS Gregory Carrez.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium