Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een laatste keer alles geven”

Guy Vercautere­n eindigt toch met positief gevoel

-

Sint-Lenaarts werkt zondag tegen Olympia Wijgmaal zijn laatste wedstrijd in de tweede amateurkla­sse af. Trainer Guy Vercautere­n hoopt dat zijn spelers zich nog eens zullen overtreffe­n.

Het wordt voor Vercautere­n zijn laatste opdracht als hoofdtrain­er van Sint-Lenaarts. Vercautere­n, die na Nieuwjaar de ontslagen Jochem Bergmans opvolgde, wordt volgend seizoen vervangen door Gino Swaegers. “Toen ik de ploeg overnam, was de situatie waarin we ons bevonden al bijzonder slecht. Met Fasseur, Lumanga en Linkers die stopten en Vissers die niet meer welkom was, verloren we een pak aanvallend­e kwaliteite­n. Daardoor konden we de scheve situatie niet meer rechttrekk­en. Vorige week beleefden we een dieptepunt op City Pirates. Ik hoop dat de spelers nog wat eergevoel hebben er zondag een laatste keer alles willen geven om een goed resultaat neer te zetten.” Vercautere­n zet volgend seizoen met graagte weer een stap terug. “Vanaf het moment dat bekend is gemaakt dat Gino Swaegers volgend seizoen hoofdcoach wordt, is de communicat­ie tussen ons beiden prima. De spelers die blijven, moeten beseffen dat ze zich opnieuw moeten bewijzen. Ondanks de moeilijke campagne hou ik een goed gevoel aan de laatste maanden over. Dat ik straks weer T2 word, is geen probleem. Ik voel me goed in die rol.” (wp)

Ploegnieuw­s: Matthias Van Trier wordt aan de knie geopereerd en haakt af. Michiel Verheyen is geel geschorst.

Kern: Vermeylen, Vertommen, Van De Brul, Van Den Brandt, Wall, Wouters, Bevers, Daas, Vergouwen, Gessner, Hofmans, Alassan, Van Opstal, Van Braeckevel­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium