Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben het talent en de ervaring daarvoor”

Tom Van Dyck ziet operatie redding goedkomen voor Ternesse

- STIJN DRUANT

Door de winst tegen Nijlen van vorig weekend kan Ternesse niet meer rechtstree­ks zakken, maar om echt zeker te zijn van het behoud, en dus een testmatch te ontlopen, doen Tom Van Dyck en maats er best aan te winnen op Diegem. In geval van winst houden de Wommelgemn­aren Diest achter zich en zijn ze definitief gered.

De winst tegen Nijlen was de eerste stap richting behoud, maar uiteraard hebben Tom Van Dyck en co helemaal geen zin in een testmatch. Ze weten dus wat hen zondag te doen staat: winnen in Diegem.

“Die 3-0 overwinnin­g tegen Nijlen was nodig, maar in tegenstell­ing tot wat de uitslag doet vermoeden, was het geen eenvoudige klus”, zegt Van Dyck. Zoals er niets echt simpel was dit seizoen voor Ternesse. Maar de Wommelgemn­aren willen na deze campagne wel koste wat het kost in nationale blijven voetballen. Daarom blijft het knokken tot de allerlaats­te snik. “Elke match moet gespeeld worden, maar als wij even gretig spelen als vorige week, kan het goedkomen. Dan kan de redding een feit worden. Ik weet het, het is een cliché, maar we moeten altijd onszelf blijven en ons eigen spel spelen. Dat bewezen we ook tegen Nijlen. In Diegem zullen we minstens moeten brengen wat we vorig weekend lieten zien. De focus moet weer heel groot zijn.”

Als er één ding is dat de centrale verdediger beseft, dan wel dat Ternesse heel efficiënt zal moeten zijn. En laat net dat een heikel punt bij de Wommelgemn­aren zijn. Wat er ook wordt gehoopt, is dat voor de derde keer de nul achterin wordt gehouden.

“We moeten sneller onze kansen afwerken, want anders zouden we weer eens het deksel op de neus kunnen krijgen. Onze aanvallers kunnen het, dat bewezen ze al meermaals.”

Prima mentalitei­t

Qua mentalitei­t zit het zeker snor bij de Wommelgemn­aren. Dat was ooit anders. “Met dank aan de trainersst­af”, beseft Van Dyck. “Die mannen proberen ons op training en voor de match telkens goed op te peppen en dat werkt wel degelijk. Het belang van de match in Diegem is door iedere speler gekend. Mocht dat niet zo zijn, kunnen we beter iets anders gaan doen dan voetballen. Hoe ik onze kansen op overleven zie? Als we spelen zoals tegen Nijlen, acht ik de kans op redding groot. Het talent, de vista en de ervaring zijn er. Het zal erop aankomen mentaal scherp te staan”, weet Van Dyck, die nog twee doelen heeft. “Ik wil de redding vieren en vervolgens langer bij de club blijven, want het is nu al twee jaar lang echt fijn toeven bij Ternesse voor mij.” Ploegnieuw­s: Olivier Somers en Pittoors zijn out.

Kern: Goris, De Kock, Arewa, De Corte, Huygens, Kamara, Nuyts, Sallaets, Schots, Smolders, Somers, Stevens, Van Der Meynsbrugg­e, Troonbeeck­x, Van Dyck.

 ?? FOTO SMB ?? Tom Van Dyck: “Het belang van de match in Diegem is door iedere speler gekend. Mocht dat niet zo zijn, kunnen we beter iets anders gaan doen dan voetballen.”
FOTO SMB Tom Van Dyck: “Het belang van de match in Diegem is door iedere speler gekend. Mocht dat niet zo zijn, kunnen we beter iets anders gaan doen dan voetballen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium