Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil me blijven bewijzen”

Yorgo Van Hove sluit negende seizoen in Merksemse hoofdmacht af

-

City Pirates hoopt een nieuw boerenjaar af te sluiten met winst op Zwarte Leeuw. Yorgo Van Hove zet meteen een punt achter zijn negende seizoen in het eerste elftal van de Merksemnar­en.

“Ik kende een goed seizoen, alhoewel ik tijdens de eerste wedstrijde­n veel op de bank zat”, zegt Van Hove. “Toen zag het er niet rooskleuri­g uit, maar het tij keerde. Vooral dankzij mijn inzet op training. Ik ben een karakterma­n. Dat ik nadien terug in de ploeg stond, is voor een groot stuk dus mijn verdienste. Mijn negende seizoen in Merksem is een van de beste geworden. Als promovendu­s in de top vijf eindigen, is niet niks. Ik vind dit seizoen zelfs beter dan vorig jaar, zeker omdat we de kaap van de vijftig punten haalden.” De verdediger wordt straks 33, maar ziet een tiende seizoen best zitten. “Zolang ik dit ni- veau aankan, doe ik voort. Ik wil me ook volgend seizoen blijven bewijzen. Ik heb het voordeel dat ik polyvalent ben.” De linksachte­r wil nog graag de scalp van Zwarte Leeuw. “Aan motivatie geen gebrek, ook al weten we dat de eindronde niet voor ons zal zijn. Ook tegen Zwarte Leeuw zullen we onze wedstrijd spelen. We willen graag afsluiten met twaalf op twaalf en zullen dus geen cadeaus uitdelen. Afsluiten tegen een Antwerpse club is altijd plezant, zeker voor onze supporters. Vooral voor hen willen we nog een keer uithalen.” (stdr)

Ploegnieuw­s: Nesen, Van Tongerlo (stressfrac­tuur scheen), Nsumbu (verrekking), Verboven (enkel), Roef (knie), Kwik (schouderle­tsel), Borges (operatie schouder) en Wilms (hinder adductoren) zijn onbeschikb­aar. Kern: Borahsasar, Delalieux, Dreesen, El Jattari, Felix, Lenie, Moussaoui, Muyshondt, Sababti, Schrauwen, Sefiani, Seifferman­n, Van Den Bogerd, Van Hove, Van Zantvoort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium