Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop op een zware wedstrijd”

Jasper Van den Plas hoopt zich dinsdag te kunnen onderschei­den

- KAREL LEMMENS

De Antwerpse juniores strijden dinsdagmid­dag 1 mei in Hoboken voor de provincial­e titel. Jasper Van den Plas zal alvast gemotiveer­d aan de start van dat PK staan, al moet hij dit weekend eerst nog aan de slag in een tweedaagse rittenkoer­s in Frankrijk.

“Er zijn nogal wat renners die niet warm lopen voor een provinciaa­l kampioensc­hap, maar mij spreekt die wedstrijd toch aan”, vertelt de tweedejaar­sjunior van het WAC-team. “Het is eens iets anders dan een gewone wedstrijd. Het is een open PK, wat dus betekent dat ook juniores van buiten de provincie Antwerpen aan de start mogen komen. Al strijden uiteraard alleen de Antwerpse renners voor de titel van provinciaa­l kampioen. Ik denk dat het best een interessan­te strijd kan worden, al is het deelnemers­veld toch wat onthoofd omdat op 1 mei ook het BK tijdrijden op het programma staat. Daardoor zullen enkele toppers zeker niet aan de start van het PK staan.”

Voor hij dinsdag het provinciaa­l kampioensc­hap kan afwerken, moet de renner uit Zoersel dit weekend nog eerst aan de slag in een Franse tweedaagse rittenkoer­s.

“We rijden met een gemengde ploeg van het WAC-team en IKO-Beobank op zaterdag en zondag de zesde editie van de Tour des Portes du Pays d'Othe. Vorig jaar waren we daar ook actief. Loodzwaar is het daar niet echt, maar het parcours is er toch lastig genoeg om het verschil te maken. Dat heb ik in 2017 zelf ondervonde­n. Zeker als je in goeie doen bent, is er veel mogelijk. Met nog een dagje rust op maandag zou die tweedaagse dinsdag niet meer in mijn benen mogen zitten.”

Van den Plas stond dit seizoen al drie keer als derde op het podium en liet ook al drie toptienpla­atsen noteren. Het loopt dus vrij vlot.

“Ik ben gestopt als veldrijder en ben van dan af ook anders beginnen trainen. Ik word nu ook door iemand anders begeleid. Ik deed veel meer aan duur- en krachttrai­ning en dat rendeert blijkbaar. Dinsdag is de wedstrijd met 93,6 kilometer verdeeld over twaalf ronden van 7,8 km niet al te lang. Ik hoop daarom op een zware wedstrijd, want dan stijgen mijn kansen. Favoriet is in mijn ogen de snelle Davide Bomboi. Voor mezelf reken ik alvast op een sterke prestatie en een mooie uitslag.”

Memorial Marcel Janssens

Voor de juniores dinsdag 1 mei om 15.30 uur aan hun PK beginnen, is er vanaf 13 uur ook nog de 25ste editie van de Memorial Marcel Janssens, een interclubw­edstrijd voor nieuweling­en waar vierentwin­tig ploegen aan de start komen. De renners rijden eerst twee grote ronden van elk twintig kilometer door Hoboken en Hemiksem en vervolgens vijf plaatselij­ke ronden van 7,8 kilometer. Dat maakt in totaal tachtig kilometer.

 ?? FOTO RR ?? Jasper Van den Plas in actie.
FOTO RR Jasper Van den Plas in actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium