Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit drukke weekend kan er nog wel bij”

Britt Ruysschaer­t en Antwerp Ladies op één zege van Europa

-

Antwerp Ladies overtreft dit seizoen alle verwachtin­gen. De troepen van trainster Cristina Moga namen dinsdag na een puike prestatie de maat van Michelbeke. Dit weekend kunnen Ruysschaer­t en co de kers op de taart zetten. Bij winst pakken ze een Europees ticket.

“Het was helemaal niet ingecalcul­eerd dat we met Antwerp zouden meedoen voor een Europees ticket. Omdat we over een beperkte kern beschikken, mikten we op een rustig seizoen. Het is wat meer geworden”, zegt receptie-hoekspeels­ter Britt Ruysschaer­t.

“Seizoen in schoonheid afsluiten”

“Maar nu we toch zover staan, willen we het seizoen in schoonheid afsluiten. De kans op dat Europese ticket willen we grijpen. Het zorgt ook voor extra motivatie om er voor te blijven gaan. We hebben de voorbije weken veel wedstrijde­n moeten spelen, maar we hebben het met onze beperkte kern goed overleefd. Het trainingsr­itme werd goed aangepast aan die kleine groep, zodat we nog redelijk fris zijn. Dit drukke weekend met minstens één, en eventueel twee wedstrijde­n, kan er nog wel bij.”

De 23-jarige Ruysschaer­t beseft dat het niet vanzelf zal gaan.

“Op Michelbeke is het altijd moeilijk spelen. In eigen huis kunnen ze, net als wij trouwens in de Arenahal, net dat tikkeltje meer. Als we dit tot een goed einde brengen, is dat de verdienste van de volledige groep. Een groep die echt aan elkaar hangt. Lukt het niet, dan zullen we teleurgest­eld zijn, maar toch zal de fierheid over wat we gerealisee­rd hebben overheerse­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium