Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sofia ruilt Colombia in voor gezin in Kapellen

AFS-studente volgend jaar op kot in Gent

-

De 18-jarige Sofia Diaz Villamil uit Bogota (Colombia) studeert een jaar in ons land. Ze logeert bij de familie Keersmaeke­rs in Kapellen. Dochters Linde (12) en Sien (14) zijn enthousias­t over hun ‘nieuwe’ grote zus.

Sofia is hier via uitwisseli­ngsorganis­atie AFS. “Zelf ben ik, toen ik 18 jaar was, een maand naar de Verenigde Staten geweest. Het idee om gastgezin te zijn voor een buitenland­se student speelde al lang in mijn hoofd”, vertelt mama Ellen Snacken.

Ook papa Peter Keersmaeck­ers en de twee dochters waren helemaal mee. “Ik vond het belangrijk dat we allemaal achter het project stonden”, knikt Ellen. Sofia’s broer en een nichtje waren eerder al op uitwisseli­ng in ons land. “Ik wil graag psychologi­e studeren in het buitenland. Ik koos ervoor om eerst een jaar naar België te komen. Het is heel goed meegevalle­n. Binnenkort doe ik ingangsexa­men”, vertelt Sofia in behoorlijk Nederlands. “Wij hebben haar geholpen met haar Nederlands. In het begin praatten we Engels. Daarna schakelden we over op Nederlands. Ons Engels is veel verbeterd en ik kan in het Spaans tot twintig tellen”, vertelt Linde. Ondertusse­n is het hart van Sofia wat sneller beginnen slaan voor Reinier. Ze ziet haar vertrek, op 7 juli, dan ook met gemengde gevoelens tegemoet. “Ook wij gaan haar missen”, getuigen Sien en Linde.

Maar gelukkig zal Sofia snel terug zijn. Ze zal in Gent gaan studeren, op kot, maar in het weekend komt ze naar Kapellen.

AFS zoekt nog gastgezinn­en: www.afsvlaande­ren.be

 ?? FOTO NICOLE VERSTREPEN ?? Linde (12) en Sien (14) dragen hun grote zus Sofia op handen. Mama Ellen was zelf uitwisseli­ngsstudent.
FOTO NICOLE VERSTREPEN Linde (12) en Sien (14) dragen hun grote zus Sofia op handen. Mama Ellen was zelf uitwisseli­ngsstudent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium