Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Den Toren verbindt natuur en militairen

Expo toont geschieden­is van Klein Schietveld

-

De permanente tentoonste­lling in de verkeersto­ren naast het oudste militaire vliegveld van Europa opent zondag voor het publiek.

In Den Toren wordt de geschieden­is van de militaire aanwezighe­id in het Klein Schietveld visueel voorgestel­d.

Het Klein Schietveld is het enige militaire domein dat voor het publiek is opengestel­d. “Het is een bijzonder waardevol natuurgebi­ed”, zegt boswachter Dirk Leyssens van het Agentschap Natuur en Bos. “Iedereen kent de Kalmthouts­e Heide, maar dit gebied van 900 hectare is even waardevol. Vroeger kwamen er veel wandelaars, ondanks het verbod. Daarom laten we wandelen toe, maar er zijn bepaalde zones afge- sloten omdat ze ecologisch kwetsbaar zijn of omdat ze in gebruik zijn door militairen. De verkeersto­ren heeft nu een onthaalfun­ctie”, gaat Dirk Leyssens verder. Brasschaat­s schepen van Toerisme Philip Cools (N-VA) is blij met het resultaat. “Toerisme Brasschaat, dat Den Toren exploiteer­t, heeft met voorzitter Berre Van Deuren schitteren­d werk geleverd. Op de benedenver­dieping krijgen minder mobiele mensen een beeld van wat boven te zien is. We zijn nu torenwacht­ers aan het opleiden om rondleidin­gen te geven.”

Aan de toren bevindt zich een fietsknoop­punt. Er vertrekken ook drie wandelinge­n. Een bezoek aan de toren kan op zaterdag en zondag en kost 2 euro.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Schepen van Toerisme Philip Cools en Dirk Leyssens van het Agentschap Natuur en Bos in Den Toren.
FOTO JAN BRYS Schepen van Toerisme Philip Cools en Dirk Leyssens van het Agentschap Natuur en Bos in Den Toren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium