Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Flamenco, hiphop en ballroom op Laar

Marisse Steppe (67) staat al haar hele leven op de dansvloer en organiseer­t Dag van de Dans

- JEF WIJCKMANS

De derde Dag van de Dans vindt vandaag, zaterdag, plaats. Voor het eerst neemt Aartselaar dankzij Marisse Steppe ook deel aan dit evenement.

Zowat haar hele leven was Marisse Steppe (67) op de dansvloer te vinden. Als 13-jarige volgde ze dansles en leerde ze haar latere man Robert Heylen kennen. Ze legden zich toe op Latijns-Amerikaans en op ballroomda­nsen, waarna ze leerling werden van Leon Leonard bij de Metropolis Dancing Club.

In 1967 schreven ze zich in voor een wedstrijd en wonnen ze. Het zou het leven van Marisse grondig veranderen. Het duo schopte het driemaal tot Belgisch kampioen en verdedigde ons land op internatio­nale wedstrijde­n.

Winkeltje in Deurne

“Dat was wel koek”, zegt Marisse. “Onze tegenstand­ers oefenden hele dagen lang, terwijl ik een zaak in lederwaren in Deurne had en mijn man als binnenhuis­inrichter werkte. Dat betekende dat we alleen ’s avonds konden oefenen. We reisden wel geregeld

naar Engeland en naar Amsterdam, maar het verschil merkte je wel.”

In 1977 stond het koppel in de finale van het West-Europees kampioensc­hap dansen in Wales. Marisse

zou nog jaren, ook met een andere partner, blijven dansen en wedstrijde­n blijven winnen. Toen ze stopte met haar lederwaren­winkel verhuisde ze naar Aartselaar, waar ze van haar hobby haar beroep maakte.

“Het was Armand Smolders van Radio 2 die me in 1992 een pand op de Langlaarst­eenweg tipte”, herinnert Marisse zich. “Blijkbaar was hier nood aan een dansdat school, want al vlug had ik met mijn dansstudio Step In meer dan honderd leden. Naast klassieke dansen gaven we ook moderne dansen zoals streetdanc­e en hiphop. Gelukkig kreeg ik daarvoor hulp van andere lesgevers.” Toch was het moeilijk om gemotiveer­de lesgevers te vinden. In

2008 namen Kris van Dromme en Lynn Schillebee­ckx de zaak over. Toch blijft dansen haar domein.

“Ik ben occasionee­l actief als coach en jureer nog geregeld. En nu is er dus de Dag van de Dans. Met steun van het gemeentebe­stuur, de cultuurdie­nst en onder meer de Gemma Blower School of Dance toveren we zaterdag tussen

14 en 18u het Laar om tot een dansplaats.” “Liefhebber­s kunnen er doorlopend terecht voor demonstrat­ies en workshops van een resem verschille­nde dansstijle­n. Zo kreeg ik al de toezegging van de Griekse dansschool Kalitsa, Ana Ramóns Peña Al Andalus en Team Get Wild met hun hiphop. En natuurlijk van de Gemma Blower-dansschool.”

 ?? FOTO RR ?? Marisse Steppe zweeft over de dansvloer met Robert Heylen.
FOTO RR Marisse Steppe zweeft over de dansvloer met Robert Heylen.
 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Marisse Steppe.
FOTO JEF WIJCKMANS Marisse Steppe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium