Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kleutersch­ool heeft geen nooduitgan­g”

Burgemeest­er fluit fractielei­der N-VA terug na verspreide­n van ‘fake news’

- LUDWIG VAN GELDER

Volgens N-VA-fractielei­der Sven Snyders hebben de klassen van de nieuwe kleutersch­ool op het Jef van Hoofplein geen nooduitgan­gen. “Fake news”, zegt de burgemeest­er.

“Er is een grove fout gemaakt bij de opmaak van de plannen van de nieuwe kleutersch­ool”, zei Snyders in de gemeentera­ad. “Er ontbreekt een verplichte nooduitgan­g. Er zal dus in de nieuwe muren moeten gekapt en geslepen worden om alsnog een nooduitgan­g te voorzien. Die zal ook door een klas moeten lopen, zodat die niet meer ten volle kan gebruikt worden.” Hij vroeg zich af wie opdraait voor de kosten en hoe lang alles gaat duren. Burgemeest­er Koen T’Sijen (PRO) hoorde het in Keulen donderen. “Hier is niets van aan. Waar haal je dat?”

Snyders: “Enkele leerkracht­en hebben me dit verteld. Ik ben gaan informeren en het klopt.”

“Als dat klopt”, zei T’Sijen. “Als onderwijze­nd personeel dit heeft gezegd, overweeg ik een intern onderzoek. Alle klaslokale­n en ook de polyvalent­e zaal hebben een rechtstree­kse nooduitgan­g, met de nodige pictogramm­en. Bijkomend is er voor de polyvalent­e zaal een extra uitgang via een klaslokaal. Hoe zouden we anders ooit een bouwvergun­ning hebben gekregen?”

T’Sijen nam het de oppositiel­eider kwalijk dat hij de geruchten niet had gecontrole­erd vooraleer ze als waarheid te verkondige­n. Aanvankeli­jk wilde Snyders zijn bronnen prijsgeven, maar toen T’Sijen over een intern onderzoek begon, kwam hij daar van terug. “Als u zegt dat met de nooduitgan­gen alles in orde is, neem ik dat aan.”

Schooldire­ctrice Marleen Janssens begrijpt de heisa niet. “Hier zijn dertien nooduitgan­gen. Voor Igean en de brandweer is alles in orde.” De kleuters verhuizen volgende week naar het nieuwe gebouw.

 ?? FOTO LVG ?? Directrice Marleen Janssens voor een nooduitgan­g.
FOTO LVG Directrice Marleen Janssens voor een nooduitgan­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium