Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Loods wordt technische dienst

Na twintig jaar

- (sl)

Schepen van Patrimoniu­m Roel Vermeesch (Open Vld) heft op 2 mei het glas met de bewoners van de Van Den Nestlaan, op de start van de bouw van het nieuwe onderkomen voor het archief en de technische dienst.

Als het gebouw klaar is, komt er een kunstwerk van de Ranstse keramiste Veronique Van Asch, die met klaprozen in keramiek de militaire geschieden­is van de plek illustreer­t.

“Ik ben opgelucht dat we na twintig jaar kunnen starten met de bouw. Mensen die bouwen, verbouwen of een milieuverg­unning nodig hebben, zullen vanaf het voorjaar van 2020 hier terechtkun­nen. Wie verkeersbo­rden wil lenen of in het verleden van de gemeente wil graven, zal hier welkom zijn. En er zal ook een leeszaal zijn waar mensen kunnen werken.” Twee vervallen loodsen achteraan in het vroegere militaire domein worden gebruikt voor de nieuwe vestiging. De achterste loods krijgt een nieuw dak en nieuwe poorten en wordt een garage en opslagplaa­ts.

Kmo-zone

In de andere loods zijn de ingrepen drastische­r. “Daar komen de administra­tie, de leeszaal en mogelijk ook de raadszaal. We zijn blij dat we op die manier alles in Broechem kunnen inpassen. Dat ligt het meest centraal van de vier deelgemeen­ten. Als de technische dienst zijn huidige gebouwen op de Oostmalses­teenweg in Emblem verlaat, kunnen we daar bovendien een nieuwe kmo-zone opstarten.” De hele operatie kost 4 miljoen euro. “Met dat bedrag geven we de burgers betere dienstverl­ening en er komt plaats vrij in het gemeentehu­is van Emblem. Ook de huur voor het archief moet niet meer betaald worden.”

 ?? FOTO SL ?? Schepen Roel Vermeesch.
FOTO SL Schepen Roel Vermeesch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium