Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Hoe kan het conflict bij supermarkt Lidl worden ontmijnd?

-

Eigen tempo

Het sluiten van de winkels biedt geen oplossing. Daar ondervinde­n de klanten alleen maar hinder van en de directie ligt er niet wakker van. Vermijd de overdreven scanning van de klanten aan de kassa. Laat het personeel op eigen tempo werken. En schakel meer werklozen in om de winkels te bevoorrade­n en te kuisen, zodat de kassierste­rs hun eigenlijke job kunnen doen.

LINDE VAN DER EINDE, HEMIKSEM

Blijven staken

Blijven staken tot de respectloz­e en dikbetaald­e directiele­den, managers en aandeelhou­ders van Lidl eindelijk beseffen dat de werknemers geen slaven zijn. Gezonde en tevreden werknemers zijn nog altijd het grootste kapitaal van elke bedrijf! Leve het stakingsre­cht. Leve de werknemers van Lidl.

HAFID KADDOURI

Andere job

Wie de werkdruk niet aankan, moet maar een andere job zoeken. Er zijn voldoende vacatures. Winkels gesloten houden, is geen oplossing. Als de zaak later niet rendabel is en over de kop gaat, staan de vakbonden aan de kant mismanagem­ent te roepen.

PAUL V, ANTWERPEN

Repercussi­es

Mijn vrouw heeft gewerkt voor Lidl en ik kan bevestigen dat er veel te weinig personeel wordt ingezet, waardoor zij en haar collega’s in permanente stress leefden. Als lagekosten­bedrijf streeft Lidl naar een maximale efficiënti­e, maar het menselijke aspect wordt daarbij vergeten. In de paar jaar dat ze daar gewerkt heeft, hebben tientallen collega’s een burn-out opgelopen. Bovendien heerst in het bedrijf een angstcultu­ur. Iedereen weet dat de werkdruk te hoog ligt, maar niemand durft op tafel te kloppen uit angst voor repercussi­es. Ik ben in het algemeen een vurig tegenstand­er van stakingen, maar wanneer een bedrijf totaal geen realiteits­besef meer heeft en alleen de taal van het geld spreekt, dan is dat de enige manier.

PASCAL DE VIJVER, ANTWERPEN

Doelstelli­ngen aanpassen

Bureaucrat­ie en in the field zijn niet correct op elkaar afgestemd en dat wreekt zich in een sluipend ongenoegen met een staking tot gevolg. Als klant zie je en volg je die stijgende lijn van onder andere werkdruk en ik sta volledig achter de werknemers. Als de ‘factuur’ naar de werknemers wordt doorgescho­ven, dan zal de directie op korte en lange termijn doelstelli­ngen moeten intrekken of aanpassen.

MICHEL HEYLEN, BORSBEEK

Respect

Iedereen heeft recht op degelijke arbeidsvoo­rwaarden en loon. Het is niet leuk dat winkels niet open zijn, maar dat moeten we het personeel niet verwijten, wel de directie. Als de directie zorgt voor goede arbeidsvoo­rwaarden en lonen, dan gebeurt zoiets niet. Op deze manier wordt het tenminste duidelijk dat niet de directie, maar de werknemers de winkels doen draaien. En dus ook het nodige respect verdienen. LUC WENDELEN, BOOM

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ??
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium