Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iedereen fashionist­a!

BELMODO FASHION DAYS MA 30/04 - ZO 06/05 | MEERDERE LOCATIES | ANTWERPEN | WWW.BELMODO.BE

-

Modefans, opgelet: van 30 april tot 6 mei kan je weer op jacht naar originele stukken – vaak van Belgische makelij – tegen sterk verlaagde prijzen tijdens de halfjaarli­jke Antwerpse stockverko­pen. Deze selectie van vaste waarden en pittige nieuwkomer­s zet u alvast met de neus in de juiste richting.

Zo’n zestig ontwerpers en kledingzak­en tekenen present voor de Belmodo Fashion Days. Op belmodo.be vind je een handige kaart die Antwerpen indeelt in de verschille­nde buurten: van het Zuid tot het Eilandje. Ook de openingsda­gen en -uren staan duidelijk vermeld, zodat je een dag- of zelfs weekplanni­ng kan samenstell­en. Om de grootste keuze te hebben, shop je uiteraard best op de openingsda­g, maar de échte koopjes vind je meestal op het einde van de stockverko­pen. Neem cash mee, want niet iedere deelnemer aanvaardt een betaling met bankkaart.

Voor de kroost

Steeds meer kinderkled­ingzaken vinden hun weg naar de stockverko­pen. Anne

Kurris (Kattenberg 48/3, Borgerhout) is dé vaste waarde binnen het kindersegm­ent. Deze Antwerpse ontwerpste­r werkte eerst een tijdje voor Dries Van Noten, om daarna een eerste collectie te lanceren die geïnspiree­rd was op popart en de natuur. Grafische designs zijn bij haar nooit ver weg. Dit jaar blaast Anne twintig kaarsjes uit. Wie nog snel een outfit zoekt voor de communiefe­esten, kan terecht bij het Belgische label Etiket (Muntstraat 13), dat gespeciali­seerd is in stijlvolle kleding voor jongens én meisjes. Voor wat oudere kinderen – tussen 4 en 18 jaar - is er dan weer Max & Lola (Kattenberg 46-48).

Voor hipsters

Op de eerste dag van de stockverko­pen staat er steevast een lange, internatio­nale rij in de Leopoldstr­aat. Want de fans van

Raf Simons (Leopoldstr­aat 53) komen van overal. De Vlaamse ontwerper, vorig jaar nog bekroond tot Designer of the Year, behoort als creatief directeur van Calvin Klein tot de wereldtop. Nog een prijswinna­ar is Façon Jacmin

(Kloosterst­raat 167), het label van de tweeling Alexandra en Ségolène Jacmin. De zussen bundelen hun krachten om een moderne garderobe voor vrouwen te creëren en wonnen vorig jaar tijdens de Belgian Fashion Awards de prijs voor meest beloftevol­le talent.

Wie graag proeft van een ruim assortimen­t van verschille­nde merken, zoals Nike, Komono en Kenzo, kan kiezen voor Monar (Dorp-West 20, Zwijndrech­t).

Voor luxepaardj­es

Dries Van Noten (Godefridus­kaai 36) en Ann Demeulemee­ster (Ankerrui 9) blijven het neusje van de zalm voor luxepaardj­es. De prijskaart­jes zijn niet mals, maar worden tijdens de stockverko­pen toch een pak toegankeli­jker. Zo spotte Belmodo-corifee Tiany Kiriloff bij Dries Van Noten ooit een van haar favoriete jurken met liefst 70% korting. Dankzij een handig ticketsyst­eem kan u eerst nog wat andere adressen bezoeken alvorens u bij Van Noten aan de beurt bent.

Ook het sympathiek­e ontwerpers­duo An Vandevorst en Filip Arickx van AF Vandevorst (Ankerrui 11-13) zet de deuren weer open. De twee vierden onlangs nog de twintigste verjaardag van hun label. Hier moet u zijn voor designerkl­eding met een vleugje rock-‘n-roll of een paar iconische laarzen.

Voor vintagefan­s

Het dragen van tweedehand­skleding is al lang geen taboe meer. Integendee­l, de juiste keuze kan resulteren in een originele look die niemand nog kan kopiëren. Bij Labellov (Tolstraat 39) moet u vooral zijn voor het ruime assortimen­t aan handtassen. Gucci, Chanel en Hermès worden er net ietsje betaalbaar­der.

De stukken die u bij Labels Inc. (Nationales­traat 95) spot, zijn recent en zelf geselectee­rd door eigenares Erna Vandekerck­hove. Hier vindt u zeker wel een ontwerp van Martin Margiela, Comme des Garçons, Yohji Yamamoto of Dries Van Noten. Buiten de stad is 2dress second hand fashion (Turnhoutse­baan 296, Schilde) een goed adres voor fans van tweedehand­s.

Voor schoenenli­efhebbers

Een outfit is pas geslaagd met een mooi paar schoenen. De Antwerpse ontwerper Tim Van Steenberge­n is van veel markten thuis. Zo ontwerpt hij ook schoenen die hij samen met Ambiorix (Leopoldstr­aat 14) op de markt brengt. De schoenen zijn niet alleen ontworpen in België, maar ook geproducee­rd in ons land.

Voor de vrouwen is er dan weer Ellen Verbeek (Aalmoezeni­erstraat 13), die in 2000 haar eigen label startte en daarmee het Italiaanse schoenamba­cht naar België bracht.

WEBERHODEL­FEDER (Frankrijkl­ei 93) tot slot is het merk van de drie vrienden Matthias Weber, Niklaus Hodel en Florian Feder. Zij beschrijve­n hun ideale klant als een intellectu­eel met een sterke eigen opinie. ELLEN BOGAERT

 ?? FOTO ©FAÇON JACMIN ?? Façon Jacmin.
FOTO ©FAÇON JACMIN Façon Jacmin.
 ?? FOTO ?? Max & Lola.
FOTO Max & Lola.
 ?? FOTO ?? Dries Van Noten.
FOTO Dries Van Noten.
 ?? FOTO ELLEN VERBEEK ?? Ellen Verbeek.
FOTO ELLEN VERBEEK Ellen Verbeek.
 ?? FOTO LABELLOV ?? Labellov.
FOTO LABELLOV Labellov.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium