Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jong N-VA verwijdert ludieke actie met tweets na negatieve reacties

Antwerpse afdeling ontvangt klachten over neptweets van kopstukken

-

Jong N-VA Antwerpen lanceerde vrijdag een ludieke actie die de Antwerpse politiek op de korrel neemt. Het gaat om bewerkte tweets van lijsttrekk­ers met bijhorend tekstje. “Maar dat hebben we toch verwijderd na enkele klachten”, zegt Freek Niesten, voorzitter van jong N-VA.

“Jong N-VA Antwerpen steunt en bedankt Tom (Meeuws red.) voor zijn onvermoeib­are inzet voor onze verkiezing­scampagne. We zullen het niet nalaten om Tom in persoon te bedanken op een ‘gezellig moment’.”

Dat kreeg u te lezen als u vrijdag surfte naar www.iksteuntom.be, een website opgericht door Jong N-VA Antwerpen. Ook voor Kris Peeters, Philippe De Backer en Wouter Van Besien regende het bedankinge­n van Jong N-VA Antwerpen op soortgelij­ke websites. De tekstjes gingen gepaard met een bewerkte tweet van de betrokken personen. In het geval van Tom Meeuws: “Ik kan jullie dit alvast garanderen bij een verkiezing­soverwinni­ng: feestje in De Roma!”

Met de ludieke actie wilde Jong N-VA de Antwerpse politiek op de korrel nemen. “De afgelopen we- ken en maanden heeft de Antwerpse politiek zich niet van zijn beste kant laten zien”, zegt Freek Niesten, voorzitter van de jongerenaf­deling van de Antwerpse N-VA. “Met deze websites wilden we daar op een ludieke manier een antwoord op geven.” Toch kreeg de partij ook negatieve reacties en werd er besloten om de tweets te behouden, maar de bijhorende teksten te verwijdere­n. “De bedoeling was om het leuk te houden”, zegt Niestens. “Maar tegelijker­tijd was het ook wel scherp, té scherp volgens sommigen. En bij nader inzien vonden wij dat ook. Daarom slaan we mea culpa en hebben we de tekstjes verwijderd. Dat hebben we zelf gedaan. We zijn niet teruggeflo­ten door de nationale partij.”

“Nood aan inhoudelij­k debat”

Bij Jong CD&V Antwerpen betreuren ze deze actie van Jong N-VA. “Op dit moment lijkt ze niet meer dan een ‘op de man’ spelen van de jongerenaf­deling van N-VA”, zegt voorzitter Thijs Van den Brande. “Als er één ding duidelijk blijkt uit de voorbije maanden, dan is het wel dat er nood is aan inhoudelij­k debat. Vier websites bouwen om een karikatuur te maken van de politiek en dan vervolgens claimen dat dit niet kan. Daar doen wij niet aan mee. Wij gaan het inhoudelij­k debat aan met elke Antwerpena­ar over thema’s die hen echt aangaan, zoals mobiliteit. Op de vraag naar inhoud komt vanuit Jong N-VA echter geen antwoord. De schijn van een moddercamp­agne wordt bewust hoog gehouden door hun reacties op sociale media.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium