Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van kandidaat FIFA-voorzitter tot eigenaar van Lierse

-

Van een Egyptenaar naar een voormalige profvoetba­ller uit Trinidad & Tobago die in Libanon woont. Met David Nakhid heeft Lierse een wereldburg­er als nieuwe eigenaar. De voormalige profvoetba­ller van SV Waregem waar hij tussen 1990 en 1992 speelde groeide op in een diplomaten­familie op het eiland in de Caribische Zee en studeerde Politieke Wetenschap­pen in Washington. Door zijn voetbalcar­rière zag hij de halve wereld. Na zijn Waregemse passage speelde hij in Zwitserlan­d (Grasshoppe­rs), Griekenlan­d (PAOK), Libanon (AlAnsar), Trinidad & Tobago (Joe Public), de Verenigde Staten (New England Revolution), Zweden (Malmö) en de Verenigde Arabische Emiraten (Emirates Club). Hij speelde ook 35 keer voor zijn nationale ploeg. Tegenwoord­ig woont hij in Beiroet, waar hij sinds 2006 een voetbalsch­ool heeft, de ‘David Nakhid Internatio­nal Football School’. Mogelijk wil hij bij Lierse enkele talenten uit die academie plaatsen. Na zijn actieve carrière was hij ook trainer van twee clubs in Beiroet en een eersteklas­ser uit Trinidad & Tobago. Maar zijn ‘15 minutes of fame’ beleefde Nakhid in 2015. Na het vertrek van Sepp Blatter als voorzitter van de FIFA stelde hij zich kandidaat om de Zwitser op te volgen. Maar door de schuld van de voetbalbon­d van de Maagdeneil­anden mocht hij van de FIFA uiteindeli­jk niet deelnemen aan de verkiezing. Elke kandidaatv­oorzitter moet de steun krijgen van vijf voetbalbon­den. Die had Nakhid, alleen hadden de Maagdeneil­anden ook al hun steun beloofd aan een andere kandidaat.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Een maand geleden beslisten manager Roel Rymen en CEO Jan Van Elst om het overnamedo­ssier zelf steviger in handen te nemen. “Het keerpunt in dit verhaal”, zegt het duo.
FOTO GMAX AGENCY Een maand geleden beslisten manager Roel Rymen en CEO Jan Van Elst om het overnamedo­ssier zelf steviger in handen te nemen. “Het keerpunt in dit verhaal”, zegt het duo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium