Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kampioen tegen Anderlecht? Kans is kleiner geworden

-

Club Brugge kan volgende week tegen Anderlecht mits winst nog altijd zijn tweede titel in drie jaar pakken. Maar dan moet Anderlecht zondag tegen Charleroi punten verliezen én mag AA Gent in de komende twee wedstrijde­n maximum 3 op 6 halen. In deze Play-off 1 is het tussen plaats twee en zes voortduren­d haasje-over. Er zijn geen zekerheden.

Het is dus niet zeker dat Club Brugge volgende week met een zege tegen Anderlecht de titel pakt. Om daar zeker van te zijn, was het sowieso wachten op het resultaat van AA Gent zondag tegen Standard. Met een zege van blauw-zwart op Limburgse bodem zou echter elke twijfel zijn weggenomen. Club speelde gisteravon­d niet flitsend, maar had het reeds kunnen beslissen. Het controleer­de veelal en we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat de vermoeidhe­id in de rangen sluipt. Club speelde gisteren zijn 45e wedstrijd. Het gaat allemaal wat trager. Steeds een stationnet­je meer, almaar minder risicovoll­e passes. Let wel: de gedoodverf­de titelfavor­iet was de beste ploeg, maakte het meest aanspraak op de zege. Het versierde in Genk weer de meeste en beste kansen. Als we schrijven dat Club wat vermoeid oogde, dan gold dat evenzeer voor Genk, dat zijn dragende spelers Pozuelo en Malinovsky­i tevens in een staat van conditione­le terugval over het veld zag sjokken. Pas in de slotfase kwam Genk een beetje opzetten.

Al het goede dat over Genk de jongste weken werd verteld, zocht tevergeefs naar bevestigin­g. Het blok van trainer Philippe Clement bewoog zich moeizaam over het veld. Of moeten we dat anders zien? Het halflege en het halfvolle glas. Is het de sterkte van Club Brugge? Genk won vorige week verdiend tegen Anderlecht, maar mocht gisteren heel tevreden zijn met een gelijkspel. Te weinig dreiging en kansen.

Het is nu wachten op Anderlecht (tegen Charleroi) en AA Gent (tegen Standard). Beide ploegen kunnen zondag de achterstan­d op Club verkleinen tot respectiev­elijk vijf (eigenlijk zes) en zeven punten. Club Brugge hoeft zich nog altijd weinig zorgen te maken.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium