Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marie Verhulst na finale ‘Boxing Stars’ ook in ‘2 Sterren Restaurant’

Marie Verhulst is dankzij ‘Boxing Stars’ en binnenkort ‘2 Sterren Restaurant’ niet meer van het scherm weg te slaan

- TOM VETS

BOXING STARS DO 03/05 | VTM | 20.35U

Marie Verhulst (22), dochter van Gert, is geen katje om zonder (boks)handschoen­en aan te pakken. Binnenkort toont ze haar kooktalent in 2 Sterren restaurant en donderdag kan ze zich tot kampioen bij de vrouwen zwaargewic­hten kronen in de finale van Boxing Stars op VTM. “Ik had geen schrik om lichamelij­ke schade op te lopen, ik ben geen flauwerik. Ik was vooral bang om de tegenstand­er pijn te doen.”

Marie Verhulst (22) gaat naar eigen zeggen niet snel een uitdaging uit de weg. Een waarheid als een koe, want binnenkort gaat ze zelfs even een restaurant uitbaten voor het nieuwe VTM-programma 2 Sterren Restaurant. Maar de Ghost Rockers-actrice staat ook in de boksring haar mannetje. Donderdag hoopt ze zich naar de titel te boksen in de finale van Boxing Stars tegen Hilde De Baerdemaek­er. Het zou een mooie revanche voor de familie Verhulst zijn, na de nederlaag van broer Viktor in een vorige uitgave van het programma. “Dat heb ik al vaak gehoord. Maar dat is nooit de insteek geweest om mee te doen”, haast Marie zich.

Veel kandidaten liepen lichamelij­ke averij op. Was je niet bang?

Ik ging er vanuit dat alles wat kon mislopen, ook weer gefikst kon worden. Een bloedneus? Gewoon even een wattenprop­je insteken. Schouder uit de kom? Die zouden ze er wel terug induwen. Voor zoiets had ik geen schrik. Ik ben geen flauwerik. Ik was vooral bang om de tegenstand­er pijn te doen. Mocht ik die persoon een bloedneus hebben geslagen, zou ik me daar heel slecht bij gevoeld hebben.

Had je ooit al een echte bokskamp gezien?

Een week voordat ik tegen Natalia aan de bak moest, ging ik naar het Belgisch kampioensc­hap kijken. Dat had ik beter niet gedaan (lacht). Die kerels boksten zonder helm en véél harder dan wij. Ik zag veel bloedneuze­n, maar ook gebroken neuzen en vingers. Er zijn er zelfs knock-out gegaan. Ik heb er wakker van gelegen. Waar was ik toch aan begonnen?

Hoe was de sfeer vooraf?

Ik was erg zenuwachti­g. En in die gemoedstoe­stand ben ik altijd extreem blij en vrolijk. Dus ook tegen Natalia. Die moet gedacht hebben dat ik een enorme druktemake­r ben. Vlak voor de opname hadden ze die van Sieg De Doncker en Faroek Özgünes ingeblikt. Toen was ik lichtelijk in paniek. Ik vreesde dat Natalia even hard over mij zou walsen als Sieg bij Faroek deed. Ik gaf me geen schijn van kans. Gelukkig waren mijn trainer Jurgen Haeck en zijn zoon Matthieu in de buurt voor wat peptalk.

Had je meteen toegezegd voor Boxing Stars?

Viktor vond het meteen iets voor mij. Ik ben altijd al de hevige van ons twee geweest. Hij vond dat ik door te boksen mijn energie kwijt kon. Hij wou absoluut dat ik de trainer koos die hem ook onder zijn vleugels had. Die man beziet boksen echt als een sport en niet als een wedstrijdj­e.

Maar toch hapte je niet onmiddelli­jk toe?

Omdat het een sport is waarbij je op je gezicht laat kloppen en ook zelf klappen moet uitdelen. Iedereen stapt vrijwillig in de boksring. Maar je moet die drempel over om keihard te durven uithalen. Ik mocht tijdens de trainingen boksen tegen de zoon van de trainer. Die ging wellicht niet voluit, om mij wat zelfvertro­uwen te geven. Maar elke keer als ik uithaalde, zat ik me uitgebreid te verontschu­ldigen. Ik heb dat moeten afleren.

In je eerste kamp aantreden tegen Natalia was geen cadeau.

Het is een straffe madam met veel spieren en ik wist dat ze ook regelmatig sportte en in goede conditie verkeerde. Achteraf bekeken heeft het me alleen maar sterker gemotiveer­d om hard te trainen. Gelukkig postte Natalia geregeld filmpjes van haar trainingen op Instagram. Zo hadden mijn trainer en ik al een vaag beeld van hoe ze zou boksen. Op zijn aanraden heb ik hard gefocust op het technische aspect van boksen. Daar moest ik mijn kans grijpen, want Natalia heeft veel kracht in haar slagen. Ik wist dat ik het niet van mijn spiermassa moest hebben.

Voelde je je goed bij die underdogpo­sitie?

Ik was keiblij! Ik kon haast niet meer verliezen. Als ik de kamp had verloren, dan zouden de mensen toch gezegd hebben dat ik de durf en het lef had gehad om tegen Natalia te boksen.

Met welk gevoel begon je aan je finale tegen Hilde De Baerdemaek­er, die donderdag op tv komt?

Zeker niet met meer vertrouwen. Ik wist nu wat me te wachten stond. De dagen ervoor had ik amper geslapen. Jurgen was naar de kamp van Hilde tegen Eline De Munck gaan kijken om die te analyseren, zodat we konden werken aan haar sterke en zwakke punten. Tussen mijn beide kampen zat slechts een week.

De schouder van Hans Van Alphen raakte uit de kom, Oscar Willems en Laura Tesoro liepen een bloedneus op. Hoe groot was de schade bij jou?

Ik heb alleen mijn neus flink pijn gedaan, maar dat is niet tijdens de tv-opnames gebeurd. Natalia heeft weliswaar een ferme klap gegeven waardoor mijn neus een aantal dagen gevoelig was. Maar de dagen erna moest ik hard trainen voor die kamp tegen Hilde en toen heeft mijn neus het zwaar te verduren gehad. Ik heb dat enkele weken gevoeld. Ook mijn arm heeft nog twee weken groen en geel gezien.

Wat heeft je het meest verrast aan de bokssport?

Dat het zo’n technische aangelegen­heid is. Het is meer dan er maar op los meppen. De eerste trainingen stonden in het teken van denken. De positie van de armen, de benen, het hoofd… elke centimeter is belangrijk. Hoe anticipeer je op bepaalde uithalen? Het zijn haast kleine choreograf­ieen die je moet onthouden.

Is Boxing Stars goed geweest voor je lijf?

Vooral voor mijn conditie. Ik heb me nog nooit zo fit gevoeld als de laatste weken. Ik heb er bewust aan gewerkt, omdat Viktor het had aangeraden. Hij vond dat een gebrek aan conditie hem destijds parten speelde. Ik heb veel touwtje gesprongen, net als profession­ele boksers. Na een tijdje voelde ik een groot verschil. Tijdens trainingen boksten we soms vijf keer anderhalve minuut en pas na de derde ronde voelde ik enige vermoeidhe­id de kop opsteken. Toen we in het begin begonnen te trainen, was ik na amper zeventien seconden al aan het hijgen.

Hoe sportief ben je?

Goh, ik ging wel enkele keren per week naar de fitness, maar nooit vollenbak. Het was ook niet doelgerich­t. Het idee er aan- wezig te zijn, was voor mij al voldoende (lacht). Ik kon wel makkelijk 5 kilometer lopen, maar boksen is intensieve­r.

Heb je er een nieuwe hobby aan overgehoud­en?

Ik sport elke dag. Ik heb de bokshandsc­hoen nog niet opnieuw opgenomen, maar wil er op termijn wel mee herbeginne­n. Daarom is het belangrijk dat mijn conditie goed blijft, zodat ik niet opnieuw van nul moet beginnen.

Boksen is een stoere aangelegen­heid, terwijl je vroeger ook nog ballet hebt gedanst.

Ik kreeg op school balletles en ook buiten de schooluren heb ik dat lang gedaan. Het lijken twee uitersten, maar boksen ligt dicht bij dansen, hoor. In beide discipline­s moet je aan veel technische dingen denken, al is de uitvoering vaak net andersom. Bij ballet zet je je schouders naar beneden, terwijl je die bij boksen omhoog doet.

Naast staat in de steigers, waarin je met en tevens Andy Peelman een restaurant gaat runnen. Is het toeval of zit er een groot mediaoffen­sief achter die snelle opvolging van programma’s?

Dat is louter toevallig. Net zoals dat het tweemaal op VTM is. Ook 2 Sterren Restaurant is weer een stevig project dat tijd vraagt. Ik doe zoiets niet uit bewijsdran­g. Maar ik ben graag bezig. Als ze met iets komen aandraven waarvoor ik me ver uit mijn comfortzon­e moet trekken en ik me flink moet inzetten, dan ben ik er zeker voor te vinden. In ons restaurant in Gent willen Andy en ik bewijzen dat vegetarisc­h – of liever pescotaris­ch, want we serveren wel vis – niet alleen voor geitenwoll­ensokkenty­pes is en dat een etentje zonder vlees ook leuk, lekker en gezellig kan zijn. Zelf ben ik een overtuigd vegetariër. Ik wou als jong meisje eigenlijk al kok worden, maar als vegetariër was dat toen niet de beste keuze. Maar de tijden zijn nu anders. Nu kan het wel.

Bij het jonge publiek brak je door met Ghost Rockers. Is dat definitief voorbij?

Nee. De tv-reeks is wel gestopt, maar er staan nog steeds een pak optredens gepland. Dat blijft doorlopen. Wat de toekomst brengt, weet ik niet. Ik zit nu in een fase van mijn leven dat ik zo veel mogelijk verschille­nde dingen wil uitprobere­n. Dankzij Ghost Rockers kon ik acteren voor kinderen in een tv-serie, film en het theater. Onlangs ben ik regieassis­tente geweest bij de Samson & Gert Kerstshow en de nieuwe Plopshow, en misschien doe ik binnenkort iets gelijkaard­ig voor een tv-reeks. Na het middelbaar heb ik geen verdere studies aangevat. Dat zet me in de positie om op jonge leeftijd vanop de eerste rij de praktijk te verkennen. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik niet heb verder gestudeerd, omdat er geen enkele studie bestaat waar ik zou kunnen leren wat ik bij Studio 100 allemaal leer. Ik leer door te kijken en dingen snel op te pikken. Dat werkt erg goed. Het voordeel is dat ik enkele jaren Ghost Rockers heb gedaan. Ik ken zoveel mensen bij Studio 100. Ze weten dat ik hen niet zal lastigvall­en op een set, maar gewoon op mijn stoeltje zal volgen. Momenteel zijn het veeleer kortere opdrachten die ik doe, maar panikeren doe ik helemaal niet.

‘‘Ik heb geen hogere studies gedaan, maar loop al een tijdje mee achter de schermen van Studio 100. Wat ik daar allemaal leerde, zou geen enkele studie me kunnen bieden.’’

Boxing Stars 2 Sterren Restaurant Buurtpolit­ie-acteur Boxing Stars-deelnemer

 ??  ??
 ?? FOTO VTM ?? Marie Verhulst (blauw) neemt het donderdag in de finale van Hilde De Baerdemaek­er. Boxing Stars op tegen actrice
FOTO VTM Marie Verhulst (blauw) neemt het donderdag in de finale van Hilde De Baerdemaek­er. Boxing Stars op tegen actrice

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium