Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Liever oplossinge­n dan al die verwijten”

-

Edegem, tegen de E19 aan, tussen Wilrijk en Mortsel, wordt bestuurd door een coalitie met een N-VA-burgemeest­er, vier schepenen voor N-VA, twee voor Groen en één voor Open Vld.

Die burgemeest­er is Koen Metsu

(N-VA). “Vanaf het begin zat het goed. We houden elkaar alert en we zijn hier samen begonnen aan een mooi verhaal voor de Edegemnaar. Naar mijn gevoel hebben we elkaar gevonden en ik denk dat de inwoners dat ook merken. We hebben nooit echte geschillen. We hebben nog niet één keer moeten stemmen op het schepencol­lege. We gaan vriendscha­ppelijk met elkaar om, met veel respect voor ieders mening. Nee, dat zijn niet zomaar mooie woorden. Natuurlijk wegen wij zwaarder met onze twaalf zitjes, tegen vier voor Groen. Maar als we rond de tafel zitten, is er maar één doel: de ge- meente zo goed mogelijk maken.” “Mobiele camera’s zijn nu belangrijk voor ons. Dan doen zij wat water in de wijn. Wij van N-VA koesteren net zo goed het groen op de open plekken in het dorp.”

“Een discussiep­untje is dat wij geen tramverbin­ding willen van Antwerpen over Edegem tot in Kontich. De 32 is een perfecte busverbind­ing, rails bijleggen heeft een veel te grote impact op de ruimte. Groen is daar wel voor.” “Waarom zo’n verstandho­uding niet kan in de stad? Dat is de vraag. Ik moest weer knarsetand­en in het parlement toen Meyrem Almaci erin slaagde twintig verwijten naar ons hoofd te slingeren in dertig seconden tijd. Ik vrees dat dat op een hoger niveau het politieke spel is. Wij zitten lokaal dichter bij de inwoners en zijn ook een nieuwe generatie politici. Wij hebben geen zin in altijd maar die verwijten. Wij willen oplossinge­n.” Jeroen Van Laer is een van de twee schepenen van Groen. “Vroeger was CD&V hier altijd de grootste. Onze samenwerki­ng, met veel nieuwe mensen, was een interessan­te oefening. En we zitten nog steeds op koers. We hebben van Edegem een bruisender gemeente gemaakt, met een aantal mooie projecten. En stokpaardj­es zoals de bioklas, het milieu-educatieve centrum in Fort 5, of het masterplan rond Hof ter Linden, waar dit weekend brasserie De Melkerij opengaat. We komen op persoonlij­k vlak goed overeen. Als je voor de gemeente bezig bent, merk je al gauw dat nationale discussies eigenlijk geen rol hoeven te spelen. Dat het water zo diep is in Antwerpen, begrijp ik wel. Het zijn andere problemen en de keuzes van de N-VA zijn niet die van Groen.”

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Jeroen Van Laer (Groen) en Koen Metsu (N-VA).
FOTO VICTORIANO MORENO Jeroen Van Laer (Groen) en Koen Metsu (N-VA).
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium