Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een lucht/lucht warmtepomp: voor snelle koeling en verwarming

Ga je bouwen, verbouwen of is je huidige verwarming­stoestel aan vervanging toe? Vraag je je af welke klimaatopl­ossing het beste aansluit op jouw behoeften? Ontdek nu waarom een lucht/lucht warmtepomp ook voor jou het geschikte systeem kan zijn.

-

WAT ZIJN LUCHT/ LUCHT WARMTEPOMP­EN?

Lucht/lucht warmtepomp­en zijn milieubewu­ste toestellen om de woning te verwarmen en te koelen. Ze worden gekenmerkt door een lage CO2-uitstoot en een beperkt energiever­bruik aangezien ze het merendeel van hun energie uit de buitenluch­t halen. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht, zelfs bij koud weer, en voert deze als warme lucht naar de binnenunit­s in de woning. In de zomer wordt dit proces omgedraaid: de warmte van binnen wordt afgevoerd naar buiten. Op die manier garandeert het systeem een constante en aangename temperatuu­r in elk seizoen.

LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP­EN ZITTEN IN DE LIFT

Doordat we steeds beter (moeten) isoleren, komt oververhit­ting van woningen steeds vaker voor. De warmte in de huizen geraakt moeilijk weg door de dikke isolatiela­ag en de temperatuu­r loopt te hoog op. Bij de zoektocht naar een geschikte oplossing kom je al snel uit bij een lucht/luchtwarmt­epomp. Dankzij dit systeem kan je je woning makkelijk op temperatuu­r houden. De reactietij­d is bovendien zeer kort, en dit zowel voor koeling als verwarming. Ook de installati­e is zeer eenvoudig. Er komen geen grote breekwerke­n aan te pas. De toepasbaar­heid is dan ook bijzonder groot en dit zowel voor nieuwbouww­oningen als voor grote en kleine renovaties.

VERVANGING VOOR ELEKTRISCH­E VERWARMING

Een energiezui­nige lucht/lucht-warmtepomp is ook uiterst geschikt voor de vervanging van elektrisch­e verwarming. Deze warmtepomp­en hebben namelijk een uitzonderl­ijk laag stroomverb­ruik, zeker in vergelijki­ng met de vaak energiever­slindende elektrisch­e verwarming­sunits. Daarnaast is het comfort beduidend hoger, mede dankzij de snelle reactietij­d en de mogelijkhe­id om ook te koelen. Kamers zijn in de winter binnen de tien minuten warm en in de zomer worden ze in enkele minuten afgekoeld. Zo geniet je het hele jaar door van een optimaal binnenklim­aat.

GUNSTIG E-PEIL

Door een warmtepomp te gebruiken in je woning zakt het E-peil met een aanzienlij­k aantal punten. Warmtepomp­en zorgen immers voor gratis energie uit de omgeving en bieden daardoor zeer energievri­endelijke warmte. Sinds 1 januari wegen warmtepomp­en zwaarder door bij de berekening van het E-peil, waardoor deze voor een nog lager en gunstiger E-peil zorgen.

 ??  ?? Maximaal comfort, smaakvol ontwerp, fluisterst­ille werking, aangename verwarming, verfrissen­de koeling en zuivere lucht: de energiezui­nige Daikin lucht/lucht-warmtepomp­en bieden het allemaal.
Maximaal comfort, smaakvol ontwerp, fluisterst­ille werking, aangename verwarming, verfrissen­de koeling en zuivere lucht: de energiezui­nige Daikin lucht/lucht-warmtepomp­en bieden het allemaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium