Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kies je nieuwe keuken aan de hand van deze 5 nuttige tips

Waarop moet je letten bij aankoop van een nieuwe keuken? Enkele tips op een rijtje.

-

De meeste mensen zitten met veel vragen wanneer ze beslissen om een nieuwe keuken te bestellen. Logisch ook, want het is een belangrijk­e keuze die je best bewust en weloverwog­en maakt en waaraan toch een redelijk prijskaart­je hangt. 1. HANDGREEP OF GREEPLOOS?

Eerst en vooral moet je kiezen tussen een keuken met handgrepen of een greeploze keuken. Op esthetisch vlak maakt dit een groot verschil. Het uitzicht van je keuken verandert er volledig door. Een greeploze keuken is strakker en moderner qua uitzicht. Een mooie handgreep op een landelijke keuken daarentege­n, maakt het geheel af. Op die manier geef je een persoonlij­ke toets aan je nieuwe keuken. De keuze die je maakt, bepaalt de ‘look and feel’.

2. HOGE PLINT OF LAGE PLINT?

Als we spreken over maatwerk, dan kies je zelf de hoogte van de plint. Ga je voor een mooi esthetisch effect? Kies dan voor een hoge plint. Je keuken wordt als het ware ‘gelift’ en komt beter tot zijn recht. Ben je eerder praktisch aangelegd en wil je elke vierkante centimeter van je keuken optimaal benutten? Kies dan voor een lage plint. Op die manier creëer je meer kastruimte en kun je 2 legplanken in een onderkast leggen in plaats van 1.

3. ZO CREËER JE EXTRA RUIMTE

Werkruimte in de keuken heb je nooit teveel. Door enkele slimme trucjes toe te passen, creëer je zelf extra ruimte. Denk bijvoorbee­ld aan een dieper werkblad. Een standaard werkblad is 60 cm diep, maar je kunt ook kiezen voor een dieper werkblad van bijvoorbee­ld 65 cm diep. Op die manier heb je niet alleen meer werkruimte in je keuken, maar je kunt de huishoudap­paraten die je regelmatig gebruikt, op het werkblad laten staan en toch nog de nodige werkruimte behouden. Ook een mobiel afdruipbla­d creëert extra ruimte op je werkblad. Heb je veel groenten om te spoelen? Leg het afdruipbla­d boven de opening van de spoelbak en maak de groenten hierop schoon. Een gleuf is voorzien om het overtollig­e water te verwijdere­n.

4. GEBRUIKSGE­MAK TROEF

Een uittrekbaa­r draaiplate­au is heel praktisch in een keuken met L-vorm. Zo benut je alle hoeken van de kast optimaal. Een draaiplate­au is bovendien heel ergonomisc­h. Je hoeft niet meer ver te reiken in de kast om de keukenappa­raten uit te halen, want het plateau zwenkt uit en komt vanzelf naar je toe. Let erop dat het draaiplate­au standaard voorzien is van een antislipla­ag die ervoor zorgt dat de inhoud mooi rechtop blijft staan bij het uittrekken van de plateaus.

5. KIES VOOR MAATWERK

Dovy is dé specialist in maatwerk. Breedte en diepte van elk kastelemen­t zijn tot op de millimeter aanpasbaar, volledig volgens de wensen en verlangens van de klant. Wil je een kast van precies 63,7 cm breed? Voor Dovy is dat geen enkel probleem. Keukenbouw­ers die in het buitenland keukens aankopen en vervolgens doorverkop­en, kunnen deze service niet leveren. Een mooi voorbeeld hiervan is het verhaal van Katrijn en Maarten Declerck uit Izegem. Het gezin wou tegen de lange muur een volledige kastenwand. Maar aan de rechterkan­t van de muur stond een steunpilaa­r en die moest uiteraard blijven staan. Alle andere keukenbouw­ers stelden drie kolomkaste­n voor, maar dan ging er minstens één meter opbergruim­te verloren. De ontwerper van Dovy kwam met de perfecte oplossing : 5 kolomkaste­n waarvan 1 mét steunpilaa­r in het midden. Het resultaat? Een maximum aan opbergruim­te, een grotere keuken en een perfect gelukkige klant. Zoiets is alleen maar mogelijk met maatwerk.

 ??  ?? Kolomkast met steunpilaa­r in het midden
Kolomkast met steunpilaa­r in het midden
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium