Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Floor (11) organiseer­t concert Jelle Cleymans voor Kom op tegen Kanker

Floor (11) loopt en laat Jelle Cleymans zingen voor Kom op tegen Kanker

- JAN AUMAN

Twee jaar geleden liep ze voor Kom Op Tegen Kanker al eens ‘naar de maan’. Maar Floor Geudens (11) is nog helemaal niet uitgerend en heeft het hart nog steeds op de juiste plaats. Haar nieuwe HeldenTour loopt onder meer via Werf 44, waar ze ook nog eens zelf een concert organiseer­t van haar idool Jelle Cleymans.

Floor Geudens is een ondernemen­de meid en heel empathisch. “Toen Sporza-verslaggev­er Karl Vannieuwke­rke enkele jaren geleden getroffen werd door kanker, greep haar dat erg aan. Daar kwam bij dat gelijktijd­ig ook haar opa een behandelin­g moest ondergaan voor keel- en longkanker”, vertellen Peter en Bianca, de ouders van Floor.

“Wat begon met het maken van een vrolijke tekening om Karl en opa een hart onder de riem te steken, eindigde met twee sportieve benefietev­enementen in Schilde onder de noemer ‘Loop naar de maan’. Alle deelnemers droegen graag een centje bij voor Kom Op Tegen Kanker. Floor heeft toen toch meer dan 2.000 euro kunnen schenken aan het goede doel.”

We zijn twee jaar verder en Floor loopt nog altijd graag en niet alde leen voor haar eigen plezier. “Deze keer heb ik mijn actie Floors Helden Tour genoemd”, vertelt de altijd goedgemuts­te leerling van de Wonderwijz­er-school. “Ik heb veel helden en de bedoeling is dat ik ze al lopend allemaal een bezoekje ga brengen. Niet echt, maar wel door de afstand te lopen die hiervoor nodig zou zijn.”

Natuurlijk zijn haar eigen ouders en grootouder­s Floors grootste helden. Maar ook Karl Vannieuwke­rke is nog steeds een inspiratie­bron. “Die woont in Diksmuide. Dat is al een flinke afstand. En Jelle Cleymans, daar wil ik ook langs. Sinds mijn zus Janne (16) me meenam naar een concert van hem, ben ik ook zelf een grote fan”, vertelt het meisje.

Dankkaartj­e

Floors mama Bianca heeft het uitgereken­d: wanneer Floor al haar helden virtueel wil bezoeken, moet ze 150,5 kilometer afleggen. “Ik ben aardig op weg”, zegt Floor. “Wekelijks probeer ik toch zo’n 5 kilometer te rennen, meestal samen met mama. We houden met een app nauwgezet bij welke afstand we al gelopen hebben. We zitten momenteel aan 81 kilometer. Vrienden, familieled­en en klasgenote­n krijgen

vraag of ze me willen sponsoren want het goede doel blijft onverander­d Kom op tegen Kanker. In ruil krijgen ze een zelfgemaak­t dankkaartj­e.” Ook Floors Heldentour lijkt dus

een succes te worden en opnieuw flink wat centjes op te zullen brengen. Intussen kwam het ook al tot een echte ontmoeting met een van haar helden: Jelle Cleymans. “Ik heb hem gevraagd of hij ter ondersteun­ing van mijn actie niet wil komen optreden in onze nieuwe cultuurzaa­l Werf 44 in Schilde”, vertelt Floor. “Jelle maakt graag plaats in zijn agenda en dankzij de steun van mijn ouders ben ik volop bezig met de voorbereid­ing van dit concert, dat plaatsvind­t op vrijdag 8 juni.”

Kosten

Het optreden van Jelle Cleymans moet een hoogtepunt worden in Floors Heldentour. De jonge organisato­r is heel blij dat de gemeente de zaal gratis ter beschikkin­g stelt. “Dat scheelt al een pak in de kosten. Maar we willen veel centjes bijeen krijgen voor Kom op tegen Kanker en dus proberen we alle 240 kaarten verkocht te krijgen. Hopelijk kan Jelle zijn Nederlands­talige liedjes zingen voor een volle Werf 44.”

Jelle Cleymans in Werf 44 op vrijdag 8 juni (20.30u). Info en tickets via floor.geudens07@gmail.com, 03.677.39.92, zie ook pagina Floor’s Heldentour op Facebook

 ?? FOTO JAA ??
FOTO JAA
 ?? FOTO JAA ?? Floor Geudens loopt, maar organiseer­t nu ook een concert voor Kom op tegen Kanker. Van Jelle Cleymans nog wel, een van haar helden.
FOTO JAA Floor Geudens loopt, maar organiseer­t nu ook een concert voor Kom op tegen Kanker. Van Jelle Cleymans nog wel, een van haar helden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium