Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De “krankzinni­ge droom” van Studio 100

Bouw unieke musicalhal met rijdende tribunes begonnen in Puurs

-

De bouw van het theater voor de opvoering van de musical ‘40-45’ in de industriez­one van Puurs is gestart. Er wordt een constructi­e van 70 op 90 meter neergepoot, met alleen maar steunpilar­en aan de zijkanten en niet in de zaal zelf. “Het is een unieke realisatie. In ons land én in de wereld”, klinkt het.

Studio 100 wil van de musical

40-45 iets unieks maken. Zo zullen er rijdende tribunes in de zaal staan om het publiek nog meer bij de opvoering te betrekken en worden er ook acht grote ledmuren geplaatst. “Maar om dat allemaal te kunnen realiseren, moesten we op zoek naar een zaal waar nergens steunpalen in de weg stonden. Bovendien moest die zaal een speelruimt­e van 70 op 70 meter hebben. Die was gewoonweg nergens te vinden in België. Daarom zijn we er zelf één beginnen bouwen”, zegt regisseur Frank Van Laecke. “Het is eigenlijk een krankzinni­ge droom die uitkomt. Het is zelfs een uniek project in de wereld. We bouwen een constructi­e van in totaal 70 op 90 meter, met alleen maar steunpalen langs de zijkanten. Het is opgebouwd uit negen modules van zeventig meter lang en elk vier ton zwaar. Daarnaast zal er aan de spanten ook nog lichten geluidsapp­aratuur worden bevestigd. Het gebouw zal bijna twintig meter hoog zijn.”

150.000 tickets

Gisteren werd de eerste module met twee zware kranen omhoog gehesen. Over twee weken moeten alle modules rechtstaan en kan worden gestart met het wind- dicht maken van de constructi­e.

Het pop-uptheater komt naast het voormalige distributi­ecentrum van H&M. “Dat gebouw wordt omgetoverd tot foyer met een backstager­uimte en zelfs een green room. De acteurs en technici gaan hier tenslotte maandenlan­g leven. Er zullen twaalf voorstelli­ngen per week worden gespeeld”, aldus nog Van Laecke.

Ondertusse­n zijn er overigens al meer dan 150.000 kaartjes verkocht voor de musical. Hoeveel vertoninge­n er precies zullen worden gespeeld, is voorlopig niet duidelijk. Zolang er interesse

is van het publiek, zal de musical worden opgevoerd.

Frank Van Laecke

Regisseur

“Het is een zotte droom die uitkomt. Het is zelfs een uniek project in de wereld.”

K3 en Sneeuwwitj­e

Na 40-45 zullen er al zeker twee andere Studio 100-producties naar het pop-uptheater komen: een show voor de twintigste verjaardag van K3 en een opvoering van Sneeuwwitj­e.

Hoeveel de bouw van het popuptheat­er precies kost, kan Studio 100 niet zeggen. “Maar alles samen is er een budget van vijftien miljoen euro voorzien. Daarin zit de bouw, maar ook de prijs van de volledige productie.”

De musical gaat op 7 oktober in wereldprem­ière.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? In Puurs werd gisteren de eerste module van de tijdelijke theaterzaa­l de hoogte in gehesen.
FOTO JORIS HERREGODS In Puurs werd gisteren de eerste module van de tijdelijke theaterzaa­l de hoogte in gehesen.
 ?? FOTO GEERT DE RYCKE ??
FOTO GEERT DE RYCKE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium