Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat is er strafbaar aan freefights?”

Notoire hooligan Antwerp vrij onder voorwaarde­n

- (vdaa)

De onderzoeks­rechter die gelast is met het onderzoek naar de freefights in het hooliganmi­lieu heeft Nathan S., een prominent lid van de Antwerp Casual Crew, vrijgelate­n onder voorwaarde­n.

Net als zijn broer Sebastian figureert Nathan S. in een aantal filmpjes waarin de harde kern van Antwerp het gevecht aangaat met aanhangers van andere voetbalclu­bs, zoals Brugge en Racing Genk.

Het Antwerpse gerecht viel vorige week donderdag binnen op zeventien adressen van hooligans van Antwerp en Beerschot, maar Nathan S. kon bij die actie niet aangetroff­en worden. Hij bleek in Spanje te zitten, waar hij aanwezig was op de opening van de Ocean Beach Club in Marbella. Nathan S. meldde zich na terugkeer wel bij de politie. Hij werd bij de onderzoeks­rechter voorgeleid als verdachte in het dossier, maar in tegenstell­ing tot oudere broer Sebastian mocht hij na verhoor naar huis onder voorwaarde­n. Zijn broer Sebastian zit momenteel dus wel nog in voorhechte­nis, net als een aantal andere kopstukken van de harde kern van Antwerp.

Persfotogr­aaf

“Mijn cliënt ontkent niet dat hij heeft deelgenome­n aan de freefights, maar vraagt zich af wat er strafbaar is omdat het om confrontat­ies gaat waaraan iedereen uit vrije wil deelgenome­n heeft”, aldus zijn advocaat Mounir Souidi.

Zijn broer Sebastian S. ontkent dat hij deelgenome­n heeft aan de gevechten. Hij verklaarde dat hij bij de confrontat­ies tussen de hooligangr­oepen aanwezig was als persfotogr­aaf.

 ?? FOTO RR ?? Nathan S.
FOTO RR Nathan S.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium