Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tijdelijke P+R Linkeroeve­r opent met gratis ontbijt

Oosterweel noopt stad tot aanleg 200 parkeerpla­atsen

-

Om automobili­sten te overtuigen hun auto aan de rand van de stad te laten staan en verder met het openbaar vervoer of met de fiets te pendelen, voorziet de stad tweehonder­d parkeerpla­atsen op Linkeroeve­r.

de voorbereid­ende werken van Oosterweel op Linkeroeve­r en Zwijndrech­t in aantocht is er nood aan extra parkeerpla­atsen aan de rand van de stad. Naast de vijfhonder­d huidige parkeerpla­atsen aan de P+R in de Blancefloe­rlaan, is de capaciteit met de nieuwe tijdelijke parking opnieuw uitgebreid. “We verwachten dat meer mensen de keuze zullen maken om hun wagen aan de rand te parkeren. De capaciteit hier op Linkeroeve­r heeft zijn limiet bereikt”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

De nieuwe parking oprijden kan aan de kant van Mediahuis. De P+R verlaten kan aan beide kanten. Aan de kant van de afrit staan verkeersli­chten op de parking die voor een veilige doorstromi­ng moeten zorgen.

De P+R komt er in afwachting van de parkeertor­en die verderop gebouwd wordt tussen Linkeroeve­r en Zwijndrech­t. “Die werken beginnen in september en moeten afgerond zijn in het voorjaar van 2020. De parkeertor­en zal een caMet paciteit hebben van 1.500 wagens en 150 fietsparke­erplaatsen. Ik kan nog niet zeggen of de parkeertor­en betalend wordt”, aldus schepen Kennis.

De tijdelijke P+R wordt na vijf jaar afgebroken. “Eerst wordt een nieuwe op- en afrit gelegd voor Linkeroeve­r. Als die in gebruik worden genomen, wordt de huidige op- en afrit met P+R afgebroken en wordt in de plaats een definitief park gecreëerd”, zegt Tim Van der Schoot van BAM.

De gebruikers van de nieuwe P+R worden maandag 7 mei tussen 7 en 9u door BAM getrakteer­d op een gratis ontbijt met koffie, koffiekoek­en en een krant.

 ?? FOTO RR ?? De nieuwe P+R op Linkeroeve­r.
FOTO RR De nieuwe P+R op Linkeroeve­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium