Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met sp.a van zebra’s naar zebrapaden in Statiestra­at

Volgens schepen start aannemer vannacht met aanleg

- (evw)

Na een column waarin een van onze nieuwsmana­gers Tom Meeuws (sp.a) opriep om met verf naar de Statiestra­at te trekken en er eigenhandi­g de verwijderd­e zebrapaden opnieuw te schilderen, schoot de Berchemse sp.a-afdeling in actie. Ze schilderde­n symbolisch zebra’s op de rijweg.

“Met deze ludieke actie willen we de aandacht vestigen op het feit dat er vorig jaar tijdens de werken in de Statiestra­at-Driekoning­enme

straat

(er werd toen een fietssugge­stiestrook aangelegd, red.)

twee zebrapaden werden weggehaald. Meer dan een half jaar later zijn die nog altijd niet opnieuw geschilder­d”, zegt initiatief­nemer Erkan Öztürk (sp.a). “We hebben de meerderhei­d daar al verschille­nde keren op gewezen, maar het is duidelijk dat de veiligheid van de zwakke weggebruik­er geen prioriteit heeft. En dat terwijl hier dagelijks veel schoolkind­eren oversteken. Zij hebben veilige oversteekp­laatsen nodig. Dit getuigt van een onbegrijpe­lijke nonchalanc­e.”

Districtss­chepen van Mobiliteit Bruno De Saegher (N-VA) reageert dat de schilderwe­rken in oktober door het slechte weer zijn gestaakt. “Er ontbreken twee zebrapaden op een totaal dertig. Aangezien deze straat een winkelstra­at is en ook een hoofdas voor De Lijn kunnen de werken alleen na middernach­t uitgevoerd worden. Sindsdien is het zelden droog en warm genoeg geweest om kwaliteits­werk te kunnen uitvoeren. De aannemer heeft deze werken deze week ingepland. Ze gebeuren vannacht nog, als het droog blijft.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De lokale afdeling spoot samen met nieuw sp.a-gezicht Karl Apers zebra’s op de rijweg.
FOTO JAN VAN DER PERRE De lokale afdeling spoot samen met nieuw sp.a-gezicht Karl Apers zebra’s op de rijweg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium