Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gidsen Fort 8 vlak voor Fortengord­el bestolen

-

De vrijwillig­ers van Gidsenwerk­ing Fort 8 zijn bestolen van hun hebben en houden. “Het is extra lastig omdat we op 20 mei mensen willen ontvangen tijdens de Fortengord­el”, klinkt het teleurgest­eld.

“Het moet tussen 1 mei 20u ’s avonds en 2 mei 13u ’s middags gebeurd zijn”, zegt Vera Caremans, voorzitter van Gidsenwerk­ing Fort 8, een organisati­e die begeleide tours door het fort geeft en er met een zaaltje gevestigd is in het binnenfort.

“Een deur en het raam zijn ingetrapt en het slot van onze voorraad is geforceerd.” De dieven gingen met materieel aan de haal. Een kettingzaa­g, een verticutee­rmachine, een boor, walkietalk­ies, een microgolfo­ven, een koffiezeta­pparaat, een beamer van duizend euro, een bolderkar... Zowat alles wat we nodig hebben om onze organisati­e draaiende te hou- den”, zegt Caremans. “De waarde van wat ze gestolen hebben, staat gelijk aan twee jaar werk. Het is nu extra lastig omdat de Fortengord­el op 20 mei doorgaat en we de mensen moeten kunnen ontvangen.”

Voor de Fortengord­el had Caremans al een biervoorra­ad ingeslagen, maar die hebben de dieven ook meegenomen. “Zo’n tweehonder­d pintjes”, vertelt ze. “Maar ook jenever, wijn, cava en frisdrank, zelfs de chocoladem­elk hebben ze gestolen. Ze hebben ook plastieken bekertjes meegenomen, dus ik denk dat ze een feestje gingen bouwen.”

Caremans doet nog een speciale oproep om de Gidsenwerk­ing een duwtje in de rug te geven. “We hebben een vaste steunactie, maar nu kan het zeker helpen. Voor 10 euro krijg je de titel ‘vriend van de Gidsenwerk­ing’, voor 20 euro ben je ‘dikke vriend’, voor 30 ‘dikste vriend’ en voor 50 ‘supervrien­d.’”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Vera (57) en Simon (22) meten de schade op.
FOTO DIRK KERSTENS Vera (57) en Simon (22) meten de schade op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium