Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw politiekan­toor met kogelweren­d glas

Renovatie in teken van veiligheid en terreurdre­iging

- ERIK VANDEWALLE

De politieage­nten van politiezon­e Noord die vanuit Stabroek werken, doen dat vanaf nu in een gerenoveer­d en superbevei­ligd kantoor. Het overbrenge­n van andere politiedie­nsten is dan weer niet aan de orde.

oude politiekan­toren vlak bij de hoofdtoega­ng van het Stabroekse gemeentehu­is waren niet meer van deze tijd. Een nieuw gebouw zetten of het oude renoveren waren de twee opties die zes jaar geleden op tafel lagen. “Het liefst zagen we een nieuw kantoor op de gronden Brouwers in het centrum van de gemeente. De bespreking­en met een privépartn­er om naast een nieuw woon- en zorgcentru­m ook een politiegeb­ouw te zetten, waren zo goed als rond. Op die plek zouden onze politiemen­sen erg zichtbaar in het straatbeel­d komen. Jammer genoeg is het project mislukt door financiële problemen. Dus werd optie twee uitgewerkt”, legt burgemeest­er Rik Frans (N-VA) uit.

Superbevei­ligd

De renovatiew­erken duurden enkele maanden. Omdat er bij het boren soms zo veel lawaai werd gemaakt, sloot het gemeentehu­is zelfs een paar dagen. Wie nu het gemeentehu­is binnen komt, wordt ontvangen in een ruime, lichte inkom. “Dat is het eerste wat bezoekers van de politie of de gemeentedi­ensten te zien krijgen. Veel glas, veel licht en ruimte. De balie heeft het grootste deel van het budget van 250.000 euro opgeslorpt. Dat komt omdat er kogelweren­d glas werd gebruikt. De terreurdre­iging heeft ons verplicht om voor de veiligheid van onze mensen te kiezen. In dat kader is inbraakbev­eiliging voorDe zien en is er ook internetve­rbinding via een eigen straalverb­inding met de collega’s in Kapellen. Ook de verhoorrui­mte, kleedkamer­s voor dames en heren en de sanitaire ruimte werden uiteraard gerenoveer­d”, aldus nog de burgemeest­er.

Geen extra diensten

Het kantoor wordt de thuis van de wijkwerkin­g in Stabroek. In totaal werken hier zes tot zeven politiemen­sen. “Met dit nieuwe kantoor wordt meteen ook duidelijk dat er hier nog ruimte is om andere politiedie­nsten onder te brengen”, zegt Rik Frans.

Korpschef Luc Gers laat weten dat het overbrenge­n van andere diensten naar Stabroek niet op de agenda staat. “Politiedie­nsten functioner­en het best wanneer ze gecentrali­seerd werken.”

 ?? FOTO EVDW ?? De vertegenwo­ordigers van de gemeentebe­sturen van Stabroek en Kapellen en de korpschef zijn tevreden met het nieuwe, superbevei­ligde politiegeb­ouw.
FOTO EVDW De vertegenwo­ordigers van de gemeentebe­sturen van Stabroek en Kapellen en de korpschef zijn tevreden met het nieuwe, superbevei­ligde politiegeb­ouw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium