Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet meer naar ander dorp om te skaten”

Gemeente reanimeert oude skateramp op vraag jeugd

- (kma)

“Het enige waar wij spijt van hebben, is dat we het niet veel eerder hebben gevraagd aan de gemeente.” Vier jonge vrienden zorgden ervoor dat Zandhoven opnieuw een (bescheiden) skatepark heeft.

Maxim Defossé (15), Matthijs Michielsen (15), Sander Vercammen (15) en Ryan Matthijsen­s (16) vonden het spijtig dat ze altijd in andere gemeenten zoals Vorselaar, Sint-Job, Westmalle, Halle en zelfs Deurne moesten gaan skaten. Terwijl ze wisten dat de oude skateramp die de gemeente Zandhoven ooit in Massenhove­n had staan, al jarenlang stond te verkommere­n in een container in het gemeentema­gazijn. De skateramp was destijds in Massenhove­n weggehaald omdat er onder meer klachten waren van buren over overlast.

De jongeren trokken hun stoute schoenen aan en schreven een open brief op de facebookpa­gina van de gemeente. “En we kregen verrassend snel reactie dat de gemeente een reanimatie van de oude skateramp wel zag zitten. De ramp – eigenlijk is het meer een funbox – werd gerestaure­erd en kreeg een nieuwe stek aan de Populieren­hoeve naast het gemeentema­gazijn. Qua ligging ideaal, want we storen niemand en de ambulancep­ost ligt vlak achter de hoek. Als we vallen, is de redding

Maxim, Matthijs, Sander en Ryan hopen dat er nog meer jongeren komen skaten. “Op de kerstboomv­erbranding zag ik schepen van Jeugd Hans Soetemans”, vertelt Maxim. “Hij zei dat de gemeente overweegt om er nog iets extra bij te zetten, als ze ziet dat de skateramp wat volk trekt. Een

of erbij, dat kan hier perfect”, verzekeren de kerels ons.

pipe

nabij”, lacht Maxim Defossé.

half pipe

Filmpje met drone

quarter

Volgens de jongeren is de ondergrond in het Zandhovens skateparkj­e ideaal. “Het is glad. In Halle-Zoersel staan twee rampen, maar daar ben ik eens gevallen op ruw beton”, zegt Maxim. “Daar heb ik nog altijd littekens van. De rampen in Halle-Zoersel staan ook veel te ver uit elkaar.”

De jongens begonnen met steppen, schakelden over op de BMX en zijn nu allemaal verslinger­d aan skateboard­en.

Seppe Van Rossum (16) uit Zoersel maakte een filmpje, onder meer met zijn drone, om het nieuw skatepark te promoten. Je ziet de jongeren ook tricks doen op de trappen van De Populier. “Maar dat doen we alleen als er geen volk is”, zegt Ryan.

De gemeente Zandhoven deelde het filmpje op haar Facebookpa­gina en het werd al meer dan duizend keer bekeken.

 ??  ??
 ?? FOTO KMA ?? Ryan en Maxim in actie, met de Top Interieur op de achtergron­d.
FOTO KMA Ryan en Maxim in actie, met de Top Interieur op de achtergron­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium